fejlesztés

2020.11.19. 07:00

Korszerű buszvárókkal gazdagodott Veszprém

Tetszetős, új buszvárókkal gazdagodott a megyeszékhely az elmúlt hónapokban.

Mátételki András

Tetszetős, szép buszvárók váltották fel a régieket. A városban 221 autóbusz-megálló található, ebből 65-öt már lecseréltek

Fotó: Mátételki András

Idén járt le az autóbuszvárók építésére és üzemeltetésére húsz évre kötött reklámszerződés, amit a város nem újított meg régi partnerével. A budapesti székhelyű Publimont Kft. vállalta, hogy a régiek helyett új, korszerű buszvárókat telepít a városban – tájékoztatta lapunkat Kovács Zoltán.

A városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, a településen jelenleg 221 autóbuszmegálló található, ebből 65-öt már lecseréltek, illetve 28-at olyan helyre tettek, ahol korábban még nem volt. A beruházás az önkormányzatnak nem jelent kiadást, mivel a vállalkozásnak a várók oldalán elhelyezett hirdetésekből térül meg a befektetés. A csere folyamatos: a 15 évnél régebbieket idővel újak váltják fel. További 69 váró cseréje történik meg 2028-ig. A város vezetése felajánlotta a környező településeknek, hogy az elbontott várók közül választhatnak.

Tetszetős, szép buszvárók váltották fel a régieket. A városban 221 autóbusz-megálló található, ebből 65-öt már lecseréltek Fotó: Mátételki András

Annak, hogy nem nagy az érdeklődés, az is az oka, hogy a Publimont néhány községben a veszprémihez hasonló ajánlatot tett új létesítmények kihelyezésére. Ezzel a lehetőséggel élt például Márkó. Időközben a városházán felmerült a javaslat: a még jó állapotban lévő buszvárókat a jövőben akár kerékpártárolónak, esőbeállónak is lehetne használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában