Praktikus és takarékos

2020.11.27. 07:00

Korszerű haszonjárművel gazdagodtak a szentgáliak

Civil szervezeteknek nyújtott gépjármű-beszerzési támogatását kihasználva jutott új autóhoz a Szentgál Kultúrájáért és Közhasznú Tájékoztatásáért Alapítvány.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A közel ötmillió forint értékű, 1300 köbcentiméteres, turbódízel motoros Fiat Fiorinót csütörtökön vette át az alapítvány képviselője a veszprémi márkakereskedésben.

A Magyar falu program Falusi Civil Alap keretében 2020-ban hirdették meg azt az alprogramot, amelynek segítségével gépjárműbeszerzésre is lehetett pályázni, maximum ötmillió forint értékben. Ezt használta ki az 1992 óta működő, főként televíziós médiaszolgáltatást nyújtó szentgáli alapítvány is, amely 2000-től digitális technikával dolgozik.

Molnár László stúdióvezető elmondta, hogy Tájkép címmel már 15 éve készítenek magazinműsort, amely a megye közéleti, kulturális eseményeiről tudósít. A heti rendszerességgel készülő magazin miatt sokat kell utazniuk, és ebben a munkában lesz nagy segítségükre az új autó, amelyhez a Magyar falu program által jutottak. A november végén nyugdíjba vonuló stúdióvezető a pályázat kapcsán külön köszönte Ovádi Péter országgyűlési képviselő támogató segítségét.

Klein Norbert adta át az autó kulcsait Molnár Lászlónak a veszprémi szalonban Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az Autó-Forrás Kft. kereskedelmi igazgatója, Klein Norbert a jármű átadásakor elmondta, hogy támogatják a kormány azon törekvését, amellyel a nehezebb helyzetben lévő kistelepülések civil szervezeteit segítik, és annak külön örülnek, ha a támogatást náluk használja fel valamelyik megyebeli szervezet. Az új autó segíti majd az alapítvány tagjait a forgatási helyszínekre való eljutásban. A jármű nem túl nagy mérete miatt könnyű lesz vele a parkolás, ugyanakkor a tágas rakodótérnek köszönhetően egyszerű lesz majd bepakolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában