Díszes előkertet alakítottak ki

2020.11.10. 20:00

Összefogással szépítették meg a csóti óvodát

Sikeres közönségszavazás, valamint az önkormányzat támogatásának, önkéntes munkának köszönhetően Napot és Holdat formázó térkövekkel szép díszteret alakítottak ki a helyi óvoda elé.

Laskovics Márió

Horváth Ágnes ötletgazda óvodapedagógus és Kékesi-Szabó Csilla óvodavezető az új előkerttel

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Megújult a helyi Csodavilág Óvoda bejárat előtti tere egy pályázatnak, az önkormányzat támogatásának, valamint közösségi összefogásnak köszönhetően, összesen közel 350 ezer forint értékben. Kékesi-Szabó Csilla óvodavezető a Naplónak nyilatkozva elmondta, a Tesco 2019 októberében hetedik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programjában az óvoda udvarának és közvetlen környezetének parkosítására pályáztak. A pápai és ajkai áruházban leadott szavazatok alapján a harmadik helyezést érték el, százezer forintot nyertek.

Az újonnan kialakított díszes előkert térkövei Napot és Holdat formáznak, az óvodai csoportok nevei után Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A 2017-ben belül felújított épületünkhöz esztétikai szempontok alapján úgy véltük, a régi, közel húszéves növények helyett egy szép előkerti rész illene. Horváth Ágnes óvodapedagógus tervezése, koordinációja mentén, szülők bevonásával és több helyi család csatlakozásával valósítottuk meg a fejlesztést. A Napocska és a Holdacska csoportokat szimbolizálandó a két égitestet formázó dekorációt alakítottunk ki térkőből, köré színes díszfüvekkel és -fákkal, örökzöldekkel, különféle talajtakaró anyagokkal, A vírushelyzet miatt kisebb csoportokban, négy alkalommal munkálkodtunk szeptember közepétől október végéig – emelte ki az óvodavezető.

Kékesi-Szabó Csilla hozzátette, a nyeremény mindössze a növények megvásárlására volt elég, a szülői munkaközösség hozzájárulásával. A további költségeket az önkormányzat állta. Terveik között szerepel két helyiség járólapozása, a bútorok cseréje, illetve jövő évtől az óvodához tartozó hétgyermekes minibölcsőde indítása.

Horváth Ágnes ötletgazda óvodapedagógus és Kékesi-Szabó Csilla óvodavezető az új előkerttel Fotó: Laskovics Márió/Napló

A vírushelyzet kapcsán megjegyezte, a testhőmérséklet-mérési kötelezettség bevezetése óta a szülőket nem engedik be az épületbe, az óvónők öltöztetik-vetkőztetik a 45 gyermeket, ami plusz feladatot ró a dolgozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában