Ünnepi adományok

2020.11.27. 07:00

Segítik a hátrányos helyzetű gyerekeket a veszprémi önkéntesek

Az Önkéntesek Veszprémért csoport karácsonyi jótékonysági adománygyűjtést szervez, idén nemcsak hátrányos helyzetű gyermekeknek, de menhelyen élő állatok számára is.

Horváth Virág

20201126 Veszprém, CLUB UNION "Gyermekeink, Kiskedvenceink jótékonysági adománygyűjtés" nevű kezdeményezés sajtótájékoztatója. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kezdeményezésről a csoport vezetője, Bóka Bence a szervezőkkel közösen sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön a Club Unionban.

Bóka Bence beszédében elmondta, mivel a koronavírus-járvány miatt idén az iskolákban és intézményekben nem helyezhetnek ki adománygyűjtő dobozokat, ezért egy szórakozóhely tette lehetővé, hogy a pandémia alatti gyűjtés helyszíne legyen.

– Az adományokat november 28-tól kezdődően minden kedden, csütörtökön és szombaton 15 és 18 óra között lehet leadni a Wartha Vince utca 1. szám alatt található Club Unionban. A gyűjtés december 19-éig, tehát majdnem egy hónapig fog tartani – mondta el Bóka Bence.

A gyűjtés megszervezésében a Pannon Egyetem, több szervezet és cég is segédkezett, a sajtótájékoztatón jelen volt például Fontos Tamás a Weapon Group Kft.-től, Szedlák Áron a Polgári Csapat Egyesülettől, Bara Ivetta a Gyermekekkel a kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítványtól, Simon Dániel a Veszprémi Futsal Clubtól, Füstös Szilárd az F&F Building Kft.-től és György László a Club Union képviseletében.

Bara Ivetta, Bóka Bence, Szedlák Áron, Füstös Szilárd és Fontos Tamás a sajtótájékoztatón Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszprémi hátrányos helyzetű gyermekek számára ruhákat, játékokat és könyveket gyűjtenek, a Vackolók Állatmenhely kutyáinak pedig eledelt, almot és játékokat. A szervezők azt kérik az adakozóktól, hogy címkézzék és dobozolják felajánlásaikat, hogy minél kevesebb kontakton keresztül érkezhessenek meg a felajánlott adományok a célszervezetekhez. A karácsonyi jótékonysági adománygyűjtéshez pénzadománnyal is hozzá lehet járulni, erről több információ az Önkéntesek Veszprémért közösségimédia-felületein található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában