Látványos a fejlődés

2020.11.28. 11:00

Sokfunkciós munkagéppel gyarapodott Balatonkenese

Félmilliárd forint kormányzati támogatással körforgalom épül, a Magyar Falu Program (MFP) pályázatain elnyert 30 millióból utakat újítottak meg, 15 millióból pedig sokfunkciós gépet vásároltak a közterületekre.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ezeket a beruházásokat ismertette, illetve mutatta be Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Jurcsó János polgármester pénteken.

A polgármester köszönettel szólt a képviselő támogatásáról, amely Kenese látványos fejlődését szolgálja. Kontrát Károly örömmel fogadta a hírt, és üdvözölte, hogy a kormányzat 500 millió forinttal támogatja a körforgalom építését, amelyet egy nagyon forgalmas csomópontban hoznak létre, és nagyban hozzájárul a helyiek, a nyaralók, a vendégek biztonságához.

Kenese elöljárója aláhúzta, az építéssel több évtizedes probléma oldódik meg a központi részen, a legforgalmasabb kereszteződésben.

Bemutattak egy többfunkciós kistraktort is, amely – ahogy a polgármester mondta – nagy segítséget jelent a közterületeken, ugyanis húszéves gépet sikerült lecserélni az MFP pályázatán elnyert 15 millió forintból. A képviselő kiemelte, teljesült a település régi vágya, és az új eszköz alkalmas lesz például hókotráshoz, téli sószóráshoz, fűnyíráshoz is.

Kreitliné Kálmán Éva, a városgondnokság megbízott vezetője örömmel beszélt arról, hogy a korszerű traktor nagy segítséget jelent a munkálatoknál a 21 dolgozónak. Ezentúl korszerű eszközzel dolgozhatnak, ami megkönnyíti a munkát. Kenesén több utat is felújítottak.

Kontrát Károly és Jurcsó János ismerkedik a kistraktorral Fotó: Balogh Ákos/Napló

Jurcsó János elmondta még, hogy szintén az MFP támogatásával nyertek el 30 millió forintot, amelyből felújították a családi házas lakótelepi részen a legforgalmasabb Csokonai utcát és a hozzá kapcsolódó utcákat. A rendkívül rossz állapotú, elhanyagolt utcák korszerű burkolatot kaptak.

Kontrát Károly képviselő megjegyezte, hogy örömmel támogatta a szép településrész megújulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában