„Vártam, hogy jön majd a láz és a köhögés, de nem jött” – Koronavírus-beszámolók Veszprém megyéből

Az erőteljesen megnövekedő esetszámok miatt újabb szigorításokat vezetett be a kormány. A koronavírus-járványt teljesen talán csak a vakcina állíthatja meg, viszont a tájékozódással és a szabályok betartásával mi magunk is lassíthatjuk a kór terjedését.

Varga Richárd, veol.hu

Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a betegségről, így is elősegítve azt, hogy a kór tünetei és lezajlásának folyamata ismertté válhasson. Korábbi cikkeinkből már kiderült, hogy a koronavírus szervezetre gyakorolt hatásai rendkívül sokfélék lehetnek, de találhatunk sok hasonlóságot is. Az egyik mindenki által tapasztalt tünet a szaglás és az ízlelés elvesztése volt.

Ezúttal Anita (30) számolt be lapunknak a betegséggel kapcsolatos tapasztalatairól, megéléseiről.

– Számomra minimális kellemetlenséggel járt a betegség. Legalábbis, ami a fizikai oldalt illeti. Egy szeptemberi hétfőn kicsit benáthásodtam, aztán egy picit kapart a torkom is, de csak nagyon minimálisan. Semmi komolyra nem gondoltam – mesélte Anita, majd hozzátette, hogy az egyik veszélyforrás éppen az, hogy ilyen enyhének látszó tünetekkel az ember még gondolkodás nélkül elmegy például dolgozni vagy bevásárolni.

– Kedden és szerdán is ugyanígy éreztem magam: kicsit el volt dugulva az orrom, kicsit kapart a torkom, de nem volt se lázam, se hőemelkedésem, és nem fájt a fejem sem. Aztán csütörtökön kint voltam a lakásunk teraszán, ahol sok növényünk van: paradicsom, muskátli, rozmaring. Csupa erős illat. Ott vettem észre, hogy nem érzem a szagokat – osztotta meg velünk Anita.

A szaglás és ízlelés teljes elvesztése egyértelművé tette, hogy nem egy egyszerű megfázásról van szó. A megvásárolt gyorsteszt eredménye pozitív lett.

– Nagyon megijedtem. Folyamatosan vártam, hogy mikor jön az a nap, amikor nagyon rosszul leszek, fulladni és köhögni fogok, belázasodom, fájnak a végtagjaim, de csak nem jött. Semmi egyéb tünetem nem volt – mondta.

Anitának – ha lehet ezt mondani – szerencséje volt. A szaglása és ízlelése egy-másfél hét után teljesen visszatért. Ezt a kellemetlenséget leszámítva a vírus olyan észrevétlenül távozott Anita szervezetéből, mint ahogyan érkezett.

További cikkeink a betegség lezajlásával kapcsolatban:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában