Meglepetés

2020.12.21. 14:30

Ajándékcsomagot kaptak az idősek Veszprémfajszon és Mencshelyen

A járványhelyzet miatt a legtöbb településen elmaradtak 2020-ban az idősek napi összejövetelek, de az önkormányzatok nem feledkeztek el a szépkorúakról és az ünnepek előtt ajándékcsomagokkal kedveskedtek nekik.

Molnár Sándor

Veszprémfajszon december 20-án, vasárnap vitték ki a csomagokat az időseknek. Az idei szűkös lehetőségek ellenére 24, 70 év feletti nyugdíjast kerestek fel a helyi önkormányzat képviselői, és kívántak jó egészséget, boldog karácsonyt és kitartást addig, amíg a helyzet nem javul.

– Évek óta tartunk Idősek Napját, és ezekre az estekre minden nyugdíjast meghívunk, de idén a járvány miatt ez elmaradt. Azért, hogy érezzék, hogy nem feledkeztünk meg róluk, a helyzethez alkalmazkodva háztartási cikkeket, tisztítószereket és maszkot osztunk ki ajándékképpen karácsonyra – mondta el Fertig József veszprémfajszi polgármester.

A helyi képviselők vitték ki az ajándékcsomagokat az időseknek Veszprémfajszon Fotó: Molnár Sándor/Napló

Mencshelyen minden nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosult részére szociális csomagot állított össze az önkormányzat. A 15 ezer forint értékű ajándékot 62, életvitelszerűen a faluban élő idős ember megkapta Mikulásra. A csomagokba tartós élelmiszerek, maszk és fertőtlenítőszerek, valamint szaloncukor is került, amelynek nagyon örültek a helyiek – tudtuk meg Szabó Zoltán László polgármestertől, aki örömmel újságolta még el, hogy a Magyar Falu Program keretében nyert, 20 millió forintból felújított orvosi rendelő megkapta az engedélyt működésre, és január elejétől minden héten lesz orvosi rendelés Mencshelyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában