Meglepetés

2020.12.21. 14:30

Ajándékcsomagot kaptak az idősek Veszprémfajszon és Mencshelyen

A járványhelyzet miatt a legtöbb településen elmaradtak 2020-ban az idősek napi összejövetelek, de az önkormányzatok nem feledkeztek el a szépkorúakról és az ünnepek előtt ajándékcsomagokkal kedveskedtek nekik.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Veszprémfajszon december 20-án, vasárnap vitték ki a csomagokat az időseknek. Az idei szűkös lehetőségek ellenére 24, 70 év feletti nyugdíjast kerestek fel a helyi önkormányzat képviselői, és kívántak jó egészséget, boldog karácsonyt és kitartást addig, amíg a helyzet nem javul.

– Évek óta tartunk Idősek Napját, és ezekre az estekre minden nyugdíjast meghívunk, de idén a járvány miatt ez elmaradt. Azért, hogy érezzék, hogy nem feledkeztünk meg róluk, a helyzethez alkalmazkodva háztartási cikkeket, tisztítószereket és maszkot osztunk ki ajándékképpen karácsonyra – mondta el Fertig József veszprémfajszi polgármester.

A helyi képviselők vitték ki az ajándékcsomagokat az időseknek Veszprémfajszon Fotó: Molnár Sándor/Napló

Mencshelyen minden nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosult részére szociális csomagot állított össze az önkormányzat. A 15 ezer forint értékű ajándékot 62, életvitelszerűen a faluban élő idős ember megkapta Mikulásra. A csomagokba tartós élelmiszerek, maszk és fertőtlenítőszerek, valamint szaloncukor is került, amelynek nagyon örültek a helyiek – tudtuk meg Szabó Zoltán László polgármestertől, aki örömmel újságolta még el, hogy a Magyar Falu Program keretében nyert, 20 millió forintból felújított orvosi rendelő megkapta az engedélyt működésre, és január elejétől minden héten lesz orvosi rendelés Mencshelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában