fenntartóváltás

2020.12.15. 15:32

Alapítványi fenntartású lesz a veszprémi Pannon Egyetem

December 15-én, kedden megszületett az a törvény, amelynek értelmében a Pannon Egyetem alapítói, fenntartói jogainak gyakorlása átadásra kerül „Pannon Egyetemért Alapítvány” részére, és a jogszabálynak megfelelően 2021. szeptember 1-től az intézmény államilag elismert, közhasznú, az államháztartáson kívüli szabályrendszerben működő, nem állami (magán) felsőoktatási intézménnyé válik.

Horváth Virág

Az MTI információi alapján az Országgyűlés – a kormány javaslatára -132 igen, 55 nem és 7 tartózkodó szavazattal elfogadta a Pannon Egyetemért Alapítványról és az alapítványnak, illetve az egyetemnek történő vagyonjuttatásról szóló előterjesztést. A jogszabály szerint 2021. szeptember 1-jétől a kormány által létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítvány gyakorolja a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem alapítói és fenntartói jogait, biztosítja a működési feltételeket és az intézményfejlesztési célok megvalósítását, valamint végzi a vagyonkezelést.

A törvény szerint a jelenleg költségvetési szervi formában működő egyetem vagyonkezelésében lévő ingó és ingatlan-vagyonelemek a fenntartóváltást követően, ingyenesen a magánegyetemként tovább működő intézmény tulajdonába kerülnek. Az alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait az innovációért és technológiáért felelős miniszter jelöli ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában