Áldozatos munkájukért kaptak jutalmat a zirci kórház dolgozói

Nem volt könnyű év az idei a kórházak életében, nem volt ez másként a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben sem. Ennek ellenére országosan elismerést érdemlő eredményeket értek el, a sajátos finanszírozás mellett hozták az elvárható teljesítményt, osztályaik a lehetőségek függvényében jól teljesítettek, tájékoztatta lapunkat Vermes Tamás főigazgató.

Müller Anikó Hanga

Vermes Tamás főigazgató

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Március óta küzdünk a Covid-19 vírus veszélyeztetése miatt betegellátásunk biztosításáért. Volt, hogy ez szinte megterhelés nélküli volt, de voltak nagyon nehéz, drámai időszakaink is. A krónikus belgyógyászati osztály betegeinek Covid-pozitivitása következtében a „mentesített kórházi pozícióból” egyik napról a másikra „Covid-kórházzá” váltunk. Betegeink átadására esélyünk sem volt, de nem is szerettük volna ezt meglépni, mert meggyőződésünk volt, hogy számukra az igazi biztonságot intézetünk tudja biztosítani. Úgy ítéltük meg, jobb ellátást, ápolást máshol sem kaphatnak, túlélési esélyük nálunk a legjobb. Az eredmények fényesen igazoltak minket, mert minimális áldozattal legyőztük a vírust. Különösen nagy érdem ez annak fényében, hogy mindeközben dolgozóink jelentős része is megfertőződött, emellett három kollégánk kirendeléssel más intézményben teljesített szolgálatot. Ennek ellenére összefogással, belső áthelyezésekkel megoldottuk feladatainkat. Köszönet és tisztelet ezért minden dolgozónak, elsősorban a közvetlen betegellátásban részt vevőknek – hangsúlyozta a főigazgató.

Munkájukat novembertől két hivatásos állományú katona segíti, ők elsősorban a betegirányításban és az anyagszállításban vesznek részt. Az idei évben a járványhelyzet intézkedései miatt nem lesz évértékelő intézményi értekezletük, és elmarad a hagyományos karácsonyi ünnepség is. A vírushelyzet miatt a fekvő- és a járóbeteg-ellátásban is jelentősen lecsökkent a beteglétszám, sokan visszamondták az előre egyeztetett időpontokban az ápolás, kezelés igénybevételét. Ugyanakkor szeptemberben a járóbeteg- és egynapos sebészeti ellátásban túlteljesítették a havi átlagot, így elmondható, novembertől az intézmény nem veszteséges és pénzügyi helyzete stabil.

Vermes Tamás főigazgató Fotó: Müller Anikó Hanga

– Mindezek eredményeként lehetőségünk van az elmaradt Semmelweis-napi és a szokásos év végi jutalom egy összegű kifizetésére. Közalkalmazott dolgozóink ötvenezer forint értékű vásárlási utalványt kapnak, a kórház vezetése ezzel is megköszöni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját – zárta a beszélgetést Vermes Tamás főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában