készülődés az ünnepre

2020.12.03. 14:00

Angyalbatyuban viszi az örömöt a Veszprém Főegyházmegyei karitász

A Veszprém Főegyházmegyei Karitász Angyalbatyu elnevezésű, nagy sikerű adventi jótékonysági akciójában idén a tavalyinál is több, összesen 320 ajándékcsomagot adtak át a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Tisler Anna

A gyermekek örömmel és nagy szeretettel hozták az ajándékokat

Fotó: Györkös József/Napló

Szijártó László atya, a karitász igazgatója december 2-án vette át a színes papírba csomagolt ajándékokat. Rieder András, az ajkai katolikus iskola igazgatója és Reitter István hitoktató az átadáskor elmondta, hogy a gyermekek örömmel és nagy szeretettel hozták az ajándékokat.

Az iskola a kezdetektől, 2015-től részt vesz a programban. Szijártó László a Napló kérdésére elmondta, hogy a Szent István iskola diákjai több éven át a legnagyobb mennyiségű ajándékot gyűjtötték, így örömöt szereztek más gyerekeknek, miközben ők maguk is megtapasztalták, milyen jó érzés adni. A segélyszervezet játékot, könyvet, édességet vagy más olyan ajándékot kért, amelynek egy gyermek örül.

A gyermekek örömmel és nagy szeretettel hozták az ajándékokat
Fotó: Györkös József/Napló

A csomagokat december elején gyűjtik össze, majd az ünnepek előtt eljuttatják a gyermekotthonban vagy fogyatékosokat gondozó intézményben élőkhöz, nagycsaládosokhoz és mindazokhoz, akik saját családjukban nehéz körülmények között nevelkednek. Az atya úgy fogalmazott, sajnos vannak gyermekek, akiknek az Angyalbatyu lesz az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában