Hóember Tóni is járt a faluban

2020.12.25. 09:00

Diótörők őrzik a Radó-kastélyt

Ahogy minden évben, úgy idén is figyelmet fordítottak a településen a karácsonyi készülődésre – mondta el Kovács Tamás, Kemeneshőgyész polgármestere.

Polgár Bettina

A diótörők Csajkovszkij utolsó színpadi művében, a világ egyik legnépszerűbb balettjében láthatóak Fotó: Önkorányzat

A polgármester kifejtette, a hagyományos betlehem, adventi koszorú, valamint a falu karácsonyfája mellett idén először Hóember Tóni is ellátogatott a faluba, a Radó-kastélyt pedig diótörők őrzik. Kovács Tamástól megtudtuk, a helyi időseket a közelmúltban ajándékkal lepték meg, ebben az évben már másodszor.

A diótörők Csajkovszkij utolsó színpadi művében, a világ egyik legnépszerűbb balettjében láthatóak
Fotó: Önkorányzat

– Tavasszal azon kevés önkormányzatok közé tartoztunk, amelyek a járványhelyzet idején tartós élelmiszert és higiéniai termékeket juttattak az idősebbeknek, valamint pénzügyi segítséget nyújtottunk a munkából otthon maradni kényszerülő családeltartóknak – magyarázta a polgármester. Hozzátette, idén először pályázatot nyújtottak be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Idősbarát Önkormányzat díjra, amennyiben pedig nyernek, a támogatást a helyi idősek jobb megélhetésére fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában