Várva várt pillanat

2020.12.27. 15:30

Elindult a balatonfüredi csapat a Dakar-ralira

Fazekas Károly pilótával az élen elindult a Fazekas Motorsport nyolctagú csapata Balatonfüredről december 27-én, hogy részt vegyen a mintegy hatezer kilométeres Dakaron Szaúd-Arábiában, a világ legnagyobb sivatagi raliversenyén.

Kovács Erika

Forrás: Fazekas Motorsport

Fazekas Károly, valamint Csőszi Péter, Fábián András, Csákány Péter, Major Gábor, Horn Albert, Papp Ferenc és Koók Szabolcs vasárnap hajnalban indult útnak. A Fazekas Motorsport Scania versenykamionját szállító szervizkamion már december 2-án elindult Marseille-be Balatonfüredről, és többhetes hajóút után érkezik meg Szaúd-Arábiába.

Az indulásnál elégedetten nézett az „alkotására” Papp Ferenc konstruktőr, ugyanis ő tervezte meg a versenykamiont a Nemzetközi Automobil Szövetség által előírt szabályok alapján.

– Amióta terepralizok, erre a pillanatra várok – jegyezte meg Fazekas Károly. Elmondta, nagyon várják a versenyt, ami nagy kihívás lesz, és mindent megtesznek a legjobb eredményért.

Balatonfüredről Csőszi Péter ( felső sorban, balról), Fábián András, Csákány Péter és Major Gábor (alsó sorban, balról) Fazekas Károly, Horn Albert, Papp Ferenc és Koók Szabolcs vesz részt a világ legnagyobb sivatagi raliversenyén Fotó: Fazekas Motorsport

A versenyzők január 3-án indulnak el a Vörös-tenger partján lévő Dzsiddából, majd ide érkeznek meg január 15-én. Tizenegy szakasz áll előttük, és mindössze egy pihenőnap lesz, Ha’ilban, január 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában