dakar rally

2020.12.02. 11:30

Elindult Marseille-be a füredi versenykamion – VIDEÓ

Elindult a Fazekas Motorsport versenykamionját szállító szervizkamion Marseilles-be december 2-án, kora reggel Balatonfüredről, hogy többhetes hajóút után megérkezzen Szaúd-Arábiába.

Kovács Erika

20201202 Balatonfüre. Fazekas Károly és csapattársai indulnak a Dakarra Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A csapat január 3-án indul el a Dakaron, a világ legnagyobb sivatagi viadalán. A tűzpiros kamionokra nemcsak a szélben repülő „Scania” griffmadarat festették, hanem Balatonfüred jelképét és a támogatók logóit is.

A kamiont Csőszi Péter vezeti, és egy kísérőautóban Horn Albert navigátor is útnak indult. Útközben csatlakozik hozzájuk harmadik társuk, Major Gábor egy terepjáróval.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Marseille-ből a szerviz-, és a versenykamiont, illetve a terepjárót indítják el a mintegy három hetes hajóútra. A francia kikötőből Horn Albert autójával mindenkit hazahoz, majd év végén utazik el a teljes csapat Szaúd-Arábiába, élén Fazekas Károly pilótával. Az indulásnál elégedetten nézett az „alkotására” Papp Ferenc konstruktőr, ugyanis ő tervezte meg a versenykamiont a Nemzetközi Automobil Szövetség által előírt szabályok alapján.

- Amióta terepralizok, erre a pillanatra várok – jegyezte meg az induláskor Fazekas Károly. Elmondta, nagyon várják a versenyt, ami nagy kihívás lesz, és mindent megtesznek a legjobb eredményért.

 

Addig is a munka mellett sporttal edzi magát, a napi hat-nyolc órás sivatagi útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában