Karácsonyi természetvédelem

2020.12.13. 11:41

Jótékonysági licitet rendeztek a vadmentők

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont első alkalommal rendezett karácsony előtt jótékonysági licitet. A segítő szándékú állatbarátoktól közel 200 felajánlás érkezett, amelyekre december 11 és 13 között lehet licitálni az alapítvány közösségi oldalán. A kedves, többségében a felajánlók által készített, egyedi ajándéktárgyak között feltűntek az alapítvány által gondozott, népszerű gólyák és őzek is, illetve sokakat megihletett Fanni a róka is.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Érkeztek a licitre például horgolt kisállatok, szalvéta technikával készített, madarakat ábrázoló hűtőmágnesek, ékszerek, festmények, könyvek és igazán egyedi kerámia madáretetők is. Az egyik legkülönlegesebb felajánlás az szoborkompozíció volt, amelynek alkotója egy gyapjúból készült borzot helyezett el egy olyan uszadékfában, amely egy tőlünk 9000 kilométerre lévő, érintetlen amerikai indián földről érkezett.

Néhány kedves ajándéktárgy a jótékonysági licitre felajánlottak közül Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Vadak karácsonya jótékonysági akción az egy-egy tárgyért a legtöbbet felajánló licitálóhoz, az összeg befizetése után juttatják majd el a licit során megszerzett ajándéktárgyat.

Sárkány Bea két, a licitre felajánlott, horgolt gólyával az alapítvány gondozottja, Kya társaságában Fotó: Molnár Sándor/Napló

A kedves, többségében az állatokhoz is kötődő ajándékok megvásárlásával nemcsak különleges és egyedi ajándékok kerülhetnek így a karácsonyfa alá, hanem nemes ügyet is támogatnak az állatbarát vásárlók. A jótékonysági liciten befolyt összeggel a vadmentők munkáját, ezáltal a Fehér Holló Alapítványhoz kerülő sérült, beteg állatok sorsának javulását is segítik a licitálók.

Samu Zsolt a vadmentő alapítvány titkára eteti a gólyákat, Dödöllét és Kyát a nemesvámosi rezervátumban Fotó: Molnár Sándor/Napló

Németh József, a vadmentő alapítvány vezetője szerint a jótékonysági liciten befolyt összeget legalább 50 féle módon elkölthetnék a hozzájuk kerülő állatok érdekében. A legvalószínűbb mégis az, hogy a már régóta tervezett nagy, fogadó röpde építési költségeihez használják majd fel.

Szeretnének egy nagyobb madárröptét építeni Fotó: Molnár Sándor/Napló

Reményeik szerint a madárröpde munkálatai még idén decemberben elkezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában