közel kétszáz felajánlás érkezett

2020.12.15. 11:30

Jótékonysági licitet szerveztek a nemesvámosi vadmentőknek

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont első alkalommal rendezett karácsony előtt jótékonysági licitet.

Molnár Sándor

Sárkány Bea két, a licitre felajánlott, horgolt gólyával az alapítvány gondozottja, Kya társaságában

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A segítő szándékú állatbarátoktól közel kétszáz felajánlás érkezett, amelyekre december 11–13. között lehetett licitálni az alapítvány közösségi oldalán. A kedves, többségében a felajánlók által készített, egyedi ajándéktárgyak között feltűntek az alapítvány által gondozott, népszerű gólyák és őzek is, illetve sokakat megihletett Fanni, a róka is.

Sárkány Bea két, a licitre felajánlott, horgolt gólyával az alapítvány gondozottja, Kya társaságában
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Érkeztek a licitre például horgolt kisállatok, szalvétatechnikával készített, madarakat ábrázoló hűtőmágnesek, ékszerek, festmények, könyvek és igazán egyedi kerámia madáretetők is. Az egyik legkülönlegesebb felajánlás az a szoborkompozíció volt, amelynek alkotója egy gyapjúból készült borzot helyezett el egy olyan uszadék fában, amely egy tőlünk kilencezer kilométerre lévő, érintetlen amerikai indián földről érkezett.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Vadak karácsonya jótékonysági akción az egy-egy tárgyért a legtöbbet felajánló licitálóhoz az összeg befizetése után juttatják el a licit során megszerzett ajándéktárgyat.

A kedves, többségében az állatokhoz is kötődő tárgyak megvásárlásával nemcsak különleges és egyedi ajándékok kerülhetnek így a karácsonyfa alá, hanem nemes ügyet is támogatnak az állatbarát vásárlók. A jótékonysági liciten befolyt összeggel a vadmentők munkáját, ezáltal a Fehér Holló Alapítványhoz kerülő sérült, beteg állatok sorsának javulását is segítik a licitálók.

Samu Zsolt, a vadmentő alapítvány titkára eteti a gólyákat, Dödöllét és Kyát a nemesvámosi rezer­vá­tumban Fotó: Molnár Sándor/Napló

Németh József, a vadmentő alapítvány vezetője szerint a jótékonysági liciten befolyt összeget legalább ötvenféle módon elkölthetnék a hozzájuk kerülő állatok érdekében. A legvalószínűbb mégis az, hogy a már régóta tervezett nagy, fogadó röpde építési költségeihez használják majd fel. Reményeik szerint a madárröpde munkálatai még idén decemberben elkezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában