hagyomány

2020.12.17. 07:00

Karácsony előtti adománygyűjtési akciót hirdet a zirci karitász

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász idén is meghirdette karácsony előtti adománygyűjtési akcióját.

Napló

Csombor Mariann, a zirci karitász önkéntese mutatja a csomagok élelmiszer-tartalmát

Forrás: Archív

– Kilencven kilogramm tartós élelmiszer és 175 ezer forint összegű pénzadomány gyűlt össze – számolt be a jótékonysági akció eredményéről Ulrich Józsefné csoportvezető. Megtudtuk azt is, hogy egy anonim adományozó igen nagy értékben élelmiszereket és fertőtlenítőszereket, egy vállalat szintén nagy értékű tisztító- és tisztálkodószereket, Hoffer Ervin étkezési burgonyát, egy másik, anonim személy almát ajánlott fel. Balázs István és felesége, Balázsné Benkő Erzsébet pedig nyolc család tűzifaszükségletéhez járult hozzá.

Összességében 78 tartalmas csomag állt össze, melyet ki is osztottak a karitász munkatársai a rászorulóknak. Ebben négy középiskolás volt a segítségükre a közösségi szolgálat keretében.

Az Angyalbatyu akció is jól sikerült, a hittanos gyerekek nagy szeretettel és örömmel készítették nehezebb sorsú társaiknak az ajándékcsomagokat, melyeket a karitász visz majd el a részükre karácsony hetében.

Csombor Mariann, a zirci karitász önkéntese mutatja a csomagok élelmiszer-tartalmát
Fotó: Archív

Jótékony cselekedeteik sora ezzel még nem ért véget, a Szent Bernát Idősek Otthonába és a Zirci Erzsébet Kórházba szaloncukorcsomagot juttattak el.

A karitász csoportvezető- je ezúton is köszönetét fejezi ki a nagylelkű adományozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában