évről évre nő a nevező települések száma

2020.12.07. 11:00

Kihirdették a megyei közterület-szépítési verseny győzteseit

A Veszprém Megyei Önkormányzat 18. alkalommal hirdette meg az általa életre hívott megyei közterület-szépítési versenyt.

Napló-információ

Kisberzseny is kiváló minősítést ért el a versenyben

Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat

- A verseny létrehozásával az volt a célunk, hogy ösztönözzük megyénk településeit arra – legyen szó kis falvakról vagy nagyobb lélekszámú városokról -, hogy a helyi közterületek megjelenése esztétikus, gondozása folyamatos legyen. Kezdeményezésünk sikerét nemcsak üde színekben pompázó, virágos falvaink és városaink jelzik, hanem az is, hogy a nevező települések száma évről évre emelkedett – tájékoztatott Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

A megmérettetésre idén 62 önkormányzat (3 város és 59 község) jelentkezett. A helyszíni szemléket július 13. és 28. között tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének területfejlesztési, területrendezési és gazdasági bizottsága tagjaiból álló négytagú zsűri.

A helyszíni szemléken pontozták a gyomtalanítást, parlagfűirtást, gyepesítést, a virágültetést, a fásítást, a fák ápolását, a köztéri bútorzat állagmegóvását, a vízelvezető árkok rendbetételét, a közterület tisztán tartását, takarítását, valamint a településkép összhatását. Polgárdy Imre elmondta: a zsűri főként azt a fejlődést értékelte, ami a településen az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a környezet színvonalas kialakítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére.

A verseny keretében nyolc település eredményes, 54 település kiváló minősítést kapott. A közterületszépítésiverseny-kiírás felhívása és értékelése alapján azon település, mely egymás után három évben kiváló minősítésben részesült, elnyeri a Veszprém Megye Virágos Települése címet, és mindaddig jogosult rá, míg a kiváló minősítést évente megszerzi.

Kisberzseny is kiváló minősítést ért el a versenyben Fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat

2020-ban kilenc település érte el az egymást követő három évben a kiváló minősítést, és jogosult a Veszprém Megye Virágos Települése cím viselésére: Ábrahámhegy, Béb, Döbrönte, Egyházaskesző, Kékkút, Kisapáti, Kisberzseny, Mihályháza és Vanyola.

A megyei közgyűlés elnöke szerint a közterület-szépítési verseny most is elérte célját, az önkormányzatok, a települések lakói igyekeztek odafigyelni környezetükre és a középületek rendezettségére. Munkájuk által a megye még tisztább, szebb lett. A gondozott településkép javítja az ott élők komfortérzetét, és hozzájárul a közösségi élet feltételeinek javulásához, Veszprém megye idegenforgalmi vonzerejének növekedéséhez, a településen élők identitásának és ezáltal helyben tartásának erősítéséhez is.

A veszélyhelyzetre tekintettel A tiszta és virágos Veszprém megyéért 2020. évi közterület-szépítési verseny során díjátadó ünnepséget nem tartottak, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat küldi meg a településeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában