Élet az iszap után

2020.12.16. 14:30

Kiváló minősítéssel zárta Kolontár a közterület-szépítési versenyt

Először indult Kolontár települése „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” közterület szépítési versenyen.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A verseny során a zsűri főként azt a fejlődést értékelte, ami a településen az előző időszakhoz képest történt, mint például a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágok ültetésére, a fásítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére fektetve a hangsúlyt.

- A jelenlegi képviselő-testület az önkormányzat munkatársai segítségével az idei évben sok dolgot változtatott, hogy részt tudjon venni ebben a programban Kolontár is – mondta a falu polgármestere, Horváth Zoltán.

Hozzátette, hogy az idén összesen négyszázhetven vénic szilfát, és juharfát ültettek el a falu lakóival együtt a Temető parkoló fölé és a játszóterekre.

A régi virágágyások helyére újak kerültek, és több helyen évelő növényeket ültettek az eddigi egynyári virágok helyére. Úgy fogalmazott, hogy korábban mindenki nehezen tudta, vagy leginkább el sem tudták képzelni, milyen élet lesz a vörösiszap katasztrófa után, de mára kijelenthetjük, hogy egy élhető, tiszta és virágos Kolontáron tudjuk a gyermekeinket felnevelni.

A polgármester azt is elmondta, hogy a versenyre való jelentkezéssel egyszerre hirdették meg – hagyományt teremtve – a „Tiszta udvar, rendes ház” versenyt a lakók között, mellyel a képviselő-testület célja az volt, hogy a lakosságot felrázza a saját portájuk rendezettebbé tételével.

Az idén utcánkként egy fő nyertest hirdettek ki. A nyertesek egy-egy elismerő oklevelet, vásárlási utalványt és Szalai Beatrix, mandal- és díszfestő által készített elismerő táblát kaptak. Az idei Tiszta udvar rendes ház nyertesei: Németh Gizella, Horváth János, Léhmann Gábor, Fux Róbert, Kiss Ferencné Anikó.

A képen balról Horváth Zoltán polgármester, jobbról Fux Róbert és felesége látható Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Horváth Zoltán szívből gratulált a díjazottoknak, és megköszönte a település lakóinak azt a segítséget, ami által a falu elnyerte „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület szépítési verseny címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában