8000 négyzetméteres területen

2020.12.29. 17:30

Kormányzati zöld út a hitelfelvételhez: új strandot alakítanak ki Balatonfüreden

Miután zöld utat adott a kormányzat egy nagyon kedvező kamatozású hitel felvételére, új strandot hoznak létre Balatonfüreden egy 8000 négyzetméteres területen, derült ki Bóka István polgármester közösségi oldaláról december 29-én.

Kovács Erika

Légi felvétel a területről, ahol strandot alakítanak ki Balatonfüreden

Forrás: Balatonfüred önkormányzata

Eszerint a város önkormányzatáé az Esterházy strand melletti, mintegy 8000 négyzetméteres vízparti ingatlan, a korábbi erdészeti üdülő, mely a szabályozási besorolása szerint vízpart-rehabilitációs, míg a helyi szabályozási terv szerint strandnak minősülő terület.

„Ismert, korábban éltünk az elővásárlási jogunkkal, és 820 millió forint vételárért megvettük az említett telket. A vételárból 100 millió forintot saját forrásból, a fennmaradó 720 milliót pedig hosszú távú fejlesztési hitelből tervezzük kifizetni, melyre egy nagyon kedvező hitelajánlatot kaptunk, évi 1,2 százalékos kamattal.”

Légi felvétel a területről, ahol strandot alakítanak ki Balatonfüreden Fotó: Balatonfüred önkormányzata

„Az elmúlt napokban értesültünk arról, hogy jóváhagyta a kormány a tranzakciót. Ennek köszönhetően egyre hosszabb Balatonfüreden az a partszakasz, amely önkormányzati tulajdonban van. A területen a jövőben strandot fogunk kialakítani” – fogalmazott Bóka István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában