Ünnep a kültéri megjelenésben és ünnep a szívekben

2020.12.07. 07:00

Lovas kocsival érkezett a Mikulás Kemenesszentpéteren

Közel száz helyi gyermeket ajándékozott meg bébiétellel, édességekkel, rágcsálnivalóval és karácsonyfadísszel az önkormányzat Mikulása.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mikulás ünnepe alkalmából, mivel a járványhelyzet miatt személyes találkozásra nincs lehetőség, az önkormányzat arra kérte a falu óvodás és általános iskolás gyermekeit, hogy szombaton tegyék ki az alaposan megtisztított téli cipőjüket a kapuba, és az ablakból figyeljék az ajándékosztó Mikulást, aki ezúttal lovas kocsival, csengőszóval és segédeivel, verőfényes napsütésben érkezett a 14 éven aluli gyermekekhez.

Törekiné Takács Beáta polgármester a falu új betlehemével Fotó: Laskovics Márió/Napló

Törekiné Takács Beáta polgármester felidézte, tavaly az önkormányzati hivatal ez alkalomra feldíszített közösségi termében tartottak Mikulás-ünnepséget, a képviselők beöltöztek és énekelve együtt várták a gyerekekkel a nagyszakállút, kinek mindegyikük külön mondhatta el kívánságát.

– Fontosnak tartom ezt a hagyományt, a szociális keretből tudjuk megvalósítani. Sajnos idén novemberben le kellett mondani a műsort, ezért házhoz menő Mikulást szerveztünk, hó híján lovas kocsival, ügyelve a veszélyhelyzeti előírások betartására. A szülőket hangosbemondón és a közösségi oldalon is kértük, hogy az ablakban, a kapuban várjanak. Közel száz gyermek kapott ajándékcsomagot, amelyeket korosztályonként osztottunk el: a két éven aluliak bébiétel-italt, mesekönyvet, játékot, a nagyobbaknak pedig ugyanekkora értékben filctollakat, csoki Mikulást, szaloncukrot és egyéb édességet, rágcsálnivalót, karácsonyfadíszt kaptak – mondta el Törekiné Takács Beáta polgármester, hozzátéve, a csomagok összeállításához hozzájárult Szabados László Dezsőné helyi bolttulajdonos. Továbbá segítségére volt Major Viktória, aki a falu adventre való szépítésében is oroszlánrészt vállalt.

A kemenesszentpéteri Mikulás és segítői lovas kocsival vitték házhoz az ajándékcsomagokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Mikulást Szüts Lajos személyesítette meg, a csomagosztásban kalauzoló krampuszai Hegedüs Brigitta önkormányzati képviselő és egy közösségi szolgálatos diák, Kövi Fanni voltak.

A polgármester a Pápa Környéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának felajánlott helyi adományokkal Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Tavaly új betlehemet készítettünk, amelyhez Budai Zoltán plébános a templom gipszfiguráit ajándékozta, Major András pedig megújította azokat. A hivatalépület előtt felfújható hóember, adventi koszorú és a község karácsonyfája áll, amely idén Hegedüs Jenőné felajánlása. A templomtéri nagy adventi koszorúhoz Varga Gábor Imréné adta az anyagot. Az utcákat egyéb kültéri kompozíciók, díszkivilágítás teszi ünnepváróvá – jegyezte meg a karácsonyi dekorációk kapcsán Törekiné Takács Beáta polgármester, akitől megtudtuk azt is, jó szándékkal csatlakoztak a Pápa Környéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának ajándékgyűjtő akciójához. A lakosok szép számmal ajánlottak fel ruhaneműt, tartós élelmiszert, játékot, tanszert. Egy elszármazott lakos élelmiszercsomagokat adományozott három helyi családnak, egy másik pedig új székeket az óvodának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában