ajándék

2020.12.18. 16:00

Megköszönte az éves segítséget a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotós: Nagy Lajos

A katolikus egyház segélyszervezete az érseki palotában mondott köszönetet partnereinek a segítségért.

– Különös alkalom ez számunkra, és nem csak a összegzés miatt, hanem azért is, mert szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek. Ez az alkalom jó lehetőséget nyújt arra is, hogy reflektáljunk arra a tevékenységre, amelyet napról napra az egyházmegyei karitász és a hozzá tartozó csoportok folytatnak – mondta Udvardy György, veszprémi érsek, aki hangsúlyozta:

Az Evangélium lényegi része az, hogy a szegényekkel törődjünk.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, az általa képviselt szervezett idén novemberben indította el a Tárjátok ki a szíveteket! akcióját, amely karácsonyig tart.

– A cél az volt, hogy egy hónapon keresztül felhívjuk az emberek figyelmét különböző módon arra, hogy vannak a környezetünkben rászoruló emberek, családok, akikre jobban oda kell figyelnünk – fogalmazott. – Az elmúlt napokban sikerült ezer csomagot levinnünk az ukrán határig, ami azóta átjutott a határ túloldalára. A csomagokat gyerekek készítették, és ugyanígy készültek élelmiszercsomagok is, amelyekből tízezres nagyságrendet oszthattunk szét, köszönhetően annak, hogy voltak, akik támogattak bennünket.

Fotó: Nagy Lajos

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a szervezet éves beszámolója kapcsán elmondta, hogy szokásaik szerint ilyenkor tíz családot ajándékoznak meg, ám a vírushelyzet miatt most egy családot hívtak csak meg. Egy füstérzékelőt adtak át Oláh Veszprémi Tímeának és családjának. Ebben az esztendőben a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász működését a vállalkozások összesen 15 millió forint értékben támogatták, melyből családokat, idős, beteg embereket segítettek meg tárgyi-, pénzbeli adománnyal, és kétkezi munkával.

Idén Oláh Veszprémi Tímeát és családját ajándékozta meg a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász Fotó: Nagy Lajos

Az ünnepi esemény keretein belül kötött együttműködési megállapodást a megyei karitász a Pápai Hús Kft.-vel: a húsipari cég jövőre több mint 7 millió forint értékben szalámiadománnyal segíti majd a munkájukat. Kiderült: a kontarktus létrejöttében Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt a felek segítségére.

A rendezvény végén a Karitász vezetői köszönetet mondtak támogatóiknak, így mások mellett Kovács Zoltánnak és Polgárdi Imrének, a Veszprémi Közgyűlés elnökének is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában