régóta dédelgetett álom

2020.12.18. 20:00

Minden idők legnagyobb értékű beruházása kezdődik Felsőörsön

Több mint egymilliárd forint kormányzati támogatásból új tanteremmel és tornateremmel bővülhet a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felsőörsi tagiskolája, az alsó tagozatosoknak helyet adó Malomvölgy Általános Iskola, erről beszéltek az illetékesek pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő kiemelte a kormányzat, a tankerület és a helyi önkormányzat együttműködését, amellyel megvalósulhat a beruházás, amit kezdettől fogva örömmel támogatott. Úgy vélte, az itteni oktatási, nevelési intézmények dinamikus bővülését látva, ötven év múlva akár gimnázium is épülhet Felsőörsön, amit gyönyörű, gondozott településnek nevezett, ahol jellemző a békesség, a szeretet és az összefogás.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Ezek az értékek viszik tovább a településeket, állította, hozzátéve, a teljes iskolai beruházás kormányzati támogatást élvez, ami a magyar emberek adóforintjából áll. A képviselő külön kitért a járványhelyzetre, amely mindenkitől kiemelt figyelmet igényel karácsonykor is, és alapvető szerepe van az előírások betartásának. Szauer István tankerületi igazgató, aki korábban a Hriszto Botev iskola igazgatója volt, sikertörténetnek nevezte a természeti környezetben lévő felsőörsi tagintézmény létrehozását, amely kezdetben alacsony létszámú osztályokkal működött, ma pedig bővítésre van szükség.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Nagy örömben telik a felsőörsieknek a közelgő ünnep, mert egy régóta dédelgetett álom válhat valóra az egymilliárdot meghaladó kormányzati támogatással, fogalmazott Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere, aki köszönettel szólt Orbán Viktor miniszterelnök, a kormányzat, Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és Szauer István tankerületi igazgató segítségéről a támogatás elnyerésében.

A polgármester kiemelte, a faluban a lakosság száma folyamatosan nő, zömében fiatalok, illetve kisgyermekes családok élnek Felsőörsön. Emiatt is nagy igény van a bölcsőde építés, és az óvoda bővítése után az iskola bővítésére is. Az új tornatermet egész Felsőörs használhatja majd, és ott különféle rendezvényeket is szerveznek.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kovácsné Bognár Gabriella, a 77 alsó tagozatos tanulóval, valamint nyolc pedagógussal működő tagintézmény vezetője és Abuczkiné Kiss Ágnes tanítónő elmondták, régóta várják a beruházást, mert egy kis méretű tornaszoba található náluk, és nagy szükség van újabb tanteremre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában