„Mintha mindenhol izomlázam lenne” – Koronavírus-beszámolók Veszprém megyéből

A Veszprém megyei fertőzöttek száma átlépte a tízezer főt. A koronavírus-járványt teljesen talán csak a vakcina állíthatja meg, viszont a tájékozódással és a szabályok betartásával mi magunk is lassíthatjuk a kór terjedését.

Varga Richárd, veol.hu

Forrás: pixabay.com

Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a betegségről, így is elősegítve azt, hogy a kór tünetei és lezajlásának folyamata ismertté válhasson. Korábbi cikkeinkből már kiderült, hogy a koronavírus szervezetre gyakorolt hatásai rendkívül sokfélék lehetnek, de találhatunk sok hasonlóságot is. Az egyik mindenki által tapasztalt tünet a szaglás és az ízlelés elvesztése volt, azonban már jóval általánosabb tünetek – hőemelkedés, légúti panaszok – megjelenésekor is érdemes felhívni az orvosunkat.

Ezúttal Roland (40) számolt be lapunknak a betegséggel kapcsolatos tapasztalatairól, megéléseiről.

- Nagyjából egy hónapja kezdődött a betegség. Öt-hat napig fájt a fejem, pedig ez sosem volt jellemző rám. Az ötödik napon már azt éreztem, hogy háromszor olyan nehéz minden testrészem, mint általában. Tompa voltam és enervált – kezdte Roland.

A klasszikus tünetek nem jelentkeztek nála, ezért nem gondolta, hogy ez COVID lehet, de mivel nagyon sokat olvasott a vírusról, saját megnyugtatása érdekében vásárolt egy gyorstesztet.

- Nagyon megijedtem, amikor a teszt pozitív eredményt mutatott. Mindenfélét lehet hallani, olvasni a koronavírusról, és az ember elsőre természetesen a legrosszabbra gondol. Ráadásul pár nappal később hőemelkedésem lett, és az általános fáradékonyságot felváltotta az izomfájdalom.

Olyan érzés volt, mintha mindenhol izomlázam lenne – mesélte.

Roland orvosi tanácsra ágyban maradt, de mint mondta, két napig egyébként sem bírt felkelni, fáradt volt, és nagyon sokat aludt.

- A harmadik napon úgy éreztem, javult a helyzet, aztán újabb három nappal később el is múlt minden. Érdekes, hogy engem a köhögés, az orrfújás, valamint az íz- és szaglásvesztés teljesen elkerült.

Két és fél hetet töltött otthon Roland. Elmondása szerint akkor kezdett megnyugodni, amikor érezte, hogy kezd visszatérni az ereje.

- Sok vitamint szedtem, és figyeltem arra, hogy rendesen kipihenjem a betegséget. Ez nagyon banális gyógymódnak tűnhet, de a COVID annyira elveszi az ember erejét, hogy a pihenés alapvetően fontos a gyógyuláshoz – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában