egyáltalán nem, vagy késve érzékelik a tiltó táblát

2020.12.07. 20:00

Rendőrök vadásznak a szabálytalankodókra a Hunyadi utcában

Mint arról korábban beszámoltunk meglehetősen hirtelen és megfelelő előzetes tájékoztatás nélkül behajtani tilos táblákat helyeztek ki december elsején a Hunyadi utca Dugovics Titusz és Gátfő utcák kereszteződéseibe, napok óta viszont az is tapasztalható, hogy a rendőrség vadászik a rutinból közlekedő szabálytalankodókra.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az utcákban kialakított forgalmi rend változást meglehetősen rosszul fogadták az arra járók és a környéken élők, talán jól mutatja az átgondolatlanságot, hogy hét nappal a táblák kihelyezése után is sokan fordulnak be a Dugovics utcáról a Hunyadi utcába, így kerülve ki a nagyobb lámpás kereszteződéseket, hogy aztán például a Füredi út felé a körgyűrűre juthassanak.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A megfelelő előzetes önkormányzati tájékoztatás hiányában és az utcákra kihelyezett nehezen észlelhető jelzőtáblák okán, a korai sötétedés után gyakorlatilag az autósok java elköveti azt a hibát, hogy a tiltás ellenére is befordul az utcába, ezt pedig a rendőrség,

néhány napja meglehetősen sűrűn arra járó, olykor civil autós járőrei

- persze jogosan – villogóval és félreállítással díjazzák.

Hétfőn a késő délutáni órákban azt tapasztaltuk, hogy az éppen kéklámpával az út szélén intézkedő rendőrautó látványának ellenére is többen befordultak az utcába, volt, akit az éppen arra járó járókelők figyelmeztettek a szabálytalankodás elkerülésére, az útszakasz gyakorlatilag veszélyesebb lett, mint volt. Az autósok vagy egyáltalán nem, vagy késve érzékelik a tiltó táblát, ekkor hirtelen befékeznek, vagy megfordulnak, a kereszteződés forgalmát veszélyeztetve.

Mindenki közlekedjen óvatosan, figyelemmel és a kialakított forgalmi rendnek megfelelően!

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/haborognak-a-lakok-a-forgalmi-rend-megvaltoztatasa-miatt-4237441/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában