a sokszínűséget jelképezi

2020.12.31. 07:00

Saját alkotásukkal díszítették ki az ajkai intézet falát

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány által működtetett, fogyatékkal élőket gondozó intézet épületét egy hatalmas mozaik ékesíti. A különleges alkotásról Lovas Irén intézményvezető nyilatkozott lapunknak.

Tóth B. Zsuzsa

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány épületét a sokszínűséget jelképező logó díszíti

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Megtudtuk: az esélyegyenlőségi napokon a fiatalok minden évben alkotnak valami olyasmit, ami rövid idő alatt elkészül és sikerélményhez juttat mindenkit. Tavaly csempenégyzeteket festettek, sőt, a programba bekapcsolódó érdeklődők ugyancsak kivették a részüket az alkotásból. Olajfestékkel pingáltak a kedvük szerint, miközben azt örökítették meg, ami eszükbe jutott az esélyegyenlőség fogalmáról. A több mint kétszáz színes alkotást aztán az intézet dolgozói véglegesítették, és miután úgy döntöttek, hogy egy hatalmas, messziről is jól látható mozaikhoz, az alapítvány logójának elkészítéséhez használják fel, összetörték a csempéket. Végül egy építőipari vállalkozás segített a homlokzatra rögzíteni a csempedarabokat, miután az alapítvány dolgozói felrajzolták a közel három négyzetméteres logó körvonalait.

A munkálatokkal a tavaszi zárvatartás idején jól tudtak haladni, ahogy akkoriban az épület festésével, fertőtlenítésével ugyancsak.

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány épületét a sokszínűséget jelképező logó díszíti Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A különleges, minden színt tükröző logóval szeretnék kifejezni, hogy náluk mindenki színes egyéniség. Senki sem szellemi fogyatékos, mindannyian teljes személyiségek és sokszínűek. Nagyon fontos, hogy ezt elfogadja és tisztelje mindenki – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Lovas Irén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában