Színvonalas pályaművek érkeztek

2020.12.13. 11:00

Táblagépek segítik a zirci diákok online oktatását

Huszonkét zirci és járásbeli diák otthoni tanulását táblagépek segítik ezentúl a Pell Rudolf Zircért Alapítvány jóvoltából, melyek átadása az elmúlt hétvégén volt, tájékoztatta lapunkat Stohl Ilona kuratóriumi elnök. A „Ha otthon kell tanulni” mottóval kiírt pályázatra harmincheten küldtek pályaműveket, papírra vetve gondolataikat arról, hol jobb tanulni, az iskolában, vagy otthon, hogy vélekednek az online oktatásról.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az általános iskolák 3. osztályosaitól kezdve a középiskola 12. évfolyamos diákjaival bezárólag lehetett az igényeket benyújtani. Elvárásunk volt, hogy a tanulók leírják, egy táblagép hogyan segítené az otthoni tanulásukat. Huszonegy általános-, és tizenhat középiskolás diák pályázott. Eredetileg mindkét korcsoportban tíz-tíz táblagépet terveztünk kiosztani, de a helyi Rekord üzletház két géppel megtoldotta ezt. Nagyon tartalmas, színvonalas pályaművek érkeztek, nehéz volt dönteni – mondta el az elnök asszony.

A tizenkét zirci tanuló mellett a kistérség néhány településén élő diák is kapott számítástechnikai eszközt, Bakonybélből és Pénzesgyőrből egy-egy fő, Dudarról két fő, Bakonynánáról és Csetényből három-három fő.

Bittmann Levente nagyon örült, hogy ő is a nyertesek közé került.

– A tablet segít majd a házi feladatok megoldásában, és ha valamit nem tudok, utánanézhetek. Az iskolában a tanító néni sokszor gyorsan elmondja, mi a házi, így otthon nyugodtabban, lassabban nyomon tudom követni. A barátaimmal is tudom ennek segítségével tartani a kapcsolatot, mert amikor nem tudtunk találkozni, sokszor magányosnak éreztem magam, ők nagyon hiányoztak az online oktatás idején. Hasznos volt szerintem az online tanítás, mert kevésbé kerültek veszélybe a zirciek, kisebb esély volt, hogy terjedjen a vírus – mondta a harmadik osztályos zirci kisdiák.

Bittmann Levente nagyon örült a tabletnek, melyet Stohl Ilona adott át számára Fotó: Müller Anikó Hanga

Csillag Bertalan a zirci Reguly Antal általános iskola hatodik osztályosa. Két testvére van, úgy gondolja, az ajándék eszköz nagyon megkönnyíti tanulásukat. Édesanyja, Csillagné Bíró Hajnalka elmondta, egy gépük van otthon, amit öten használnak, így nehéz beosztani egymás között, különösen így volt az online oktatás idején. Nehézséget okozott az is, ha telefont használtak a pedagógusok által feltett feladatok megoldásához, nehéz volt az apró betűket elolvasni. A pályázatok szakmai bírálatában segítséget nyújtott Slajchó Lujza, a Reguly Antal általános iskola pedagógusa és Horváth Attila, a helyi szakképző igazgatója, önkormányzati képviselő. Az ajándék tabletek összértéke kilencszázezer forint, melyeket stílszerűen a civil szervezetet alapító, közelmúltban elhunyt Pell Rudolf egykori otthonában osztották szét, azon a napon, amikor kilencvenkét éves lett volna. Az alapítvány – lehetőségeikhez mérten – a jövőben is támogatni kívánja a rászoruló tehetséges diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában