Veszprémi Diák Újságíró Klub

2020.12.26. 09:00

Veszprémi diákok írásai jelennek meg az új hírportálon

Az idén alakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, melynek célja összefogni az újságírás és média iránt érdeklődő fiatalokat, elindította Zoomers néven új hírportálját.

Horváth Virág

Szedlák Áron, Kovács Örs, Bóka Bence és Angyal Gábor szerkesztőségi tagok mutatkoztak be Fotó: Horváth Virág/Napló

Az újságírás iránt érdeklődő fiatalok, akik belépnek a klubba, tapasztalt újságíróktól és médiaszemélyiségektől kaphatnak képzést, megjelenhetnek írásaik az újonnan induló portálon.

Bóka Bence, Veszprém ifjúsági tanácsadója elmondta, egy papíralapú iskolamagazin is elindul, miután újra kinyitnak az iskolák, hamarosan érkezik az első szám. Az írott sajtón túl videós tartalmakkal is bővül majd a fiatalok lehetősége.

Szedlák Áron, Kovács Örs, Bóka Bence és Angyal Gábor szerkesztőségi tagok mutatkoztak be
Fotó: Horváth Virág/Napló

Kovács Örs, a Veszprémi Diák Újságíró Klub elnöke hozzátette, a Veszprémben található iskolákban a felmérések szerint a diákok nagyobb része olvassa az iskolaújságot, amely fontos platform minden diák számára.

– Ezért alkottuk meg a Zoomerst, ami online és offline formában is megújítja az iskolaújság műfaját. Terveink szerint a nyomtatott újság havi-kéthavi megjelenésű lesz, az online platformra pedig folyamatosan várjuk a veszprémi és környékbeli középiskolások jelentkezését – tette hozzá Kovács Örs, a klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában