településfejlesztés

2020.12.15. 07:00

Zöld jelzést kapott a lakótelepi pályázat Várpalotán

Jelentős összeget, 580 millió forintot nyert a Készenléti lakótelep fejlesztésére Várpalota önkormányzata.

Szabó Péter Dániel

Jelentős fejlesztések indulnak az Inotai Tagiskolának is otthont adó Készenléti lakótelepen

Fotó: Szabó Péter Dániel

Közösségi ház épül, s elkészül a lakótelepet elkerülő út is a Baglyas irányába. A közbeszerzési eljárást követően a jövő év őszén indulhat majd a kivitelezés. Mindezt Campanari-Talabér Márta polgármester mondta el lapunknak.

– A Terület- és településfejlesztési operatív programban (TOP) nyert összegből új, száz négyzetméteres közösségi házat építünk a lakótelep és a Baglyas találkozásánál, amit az általános iskola is igénybe tud venni a délelőtti órákban, egyébként pedig közösségi, kulturális és szociális célokat is szolgál majd. Új játszótér is épül, valamint új utcabútorokat fogunk kihelyezni a lakótelepen, ahol térfigyelő kamerarendszert is telepítünk majd. Egy nagyon hosszú és bonyolult egyeztetésekkel teli folyamat volt, amíg eljutottunk a mostani pozitív döntésig.

Jelentős fejlesztések indulnak az Inotai Tagiskolának is otthont adó Készenléti lakótelepen
Fotó: Szabó Péter Dániel

Arra kérek mindenkit, akinek fontos ez a projekt, hogy támogassa a megvalósítását, ami a támogatási szerződés megkötése, a szükséges kiviteli és engedélyes tervek elkészítése, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés lefolytatása után 2021 őszén indulhat el – mondta Várpalota polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában