A dolgozók negyede beteg, csúszhat a hulladékszállítás Veszprémben

Betegség miatt a 35 fős létszámból kilencen nem tudtak munkába állni hétfőn a kommunális és szelektív hulladékszállításban részt vevő munkatársak közül a VHK Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-nél, közölte közösségi oldalán hétfőn a cég.

Marton Attila

Mustos Ferenc kukásautón dolgozik Veszprémben. A hulladékgyűjtő járatokon dolgozók meleg védőruhában, kesztyűben végzik tevékenységüket, amit a szolgáltató biztosít számukra. – A hulladékgyűjtési szünetekben, valamint a szállítási idő alatt a gépjárműben tudnak melegedni – mondta kérdésünkre Horváth Zoltán, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a járatok dolgozói a telephelyükön is tudnak melegedni, meleg teát, kávét fogyasztani. A meleg tea készítéséhez szükséges alapanyagokat is biztosítják a munkavállalóiknak, jegyezte meg az ügyvezető

Fotó: Penovác Károly/Napló

Megjegyezték, két munkatársuk igazoltan koronavírus-fertőzött.

Hozzátették, a szolgáltatást elvégzik, a hiányzó létszámot belső átcsoportosítással pótolták. Az átcsoportosítás miatt azonban néhány városrészben és településen helyismerettel nem rendelkező személyzet dolgozik a járatokon, ami csúszáshoz vezethet, ezért a lakosság megértését kérik, közölte a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában