Ózongenerátor, maszk

2021.01.05. 11:00

Egészségügyi felszerelést adományoztak a zirci otthonnak

A koronavírusos megbetegedés elleni küzdelmet segíti a Szent Bernát Idősek Otthonában az az adomány, melyet a közelmúltban vett át Takács Réka igazgatónő.

Müller Anikó Hanga

Nemere Judit, Takács Réka és Virth Csaba az idősotthonnak szánt adományok átadásán. Az eszközökkel még biztonságosabbá tehetik a környezetet a lakók számára Fotó: Müller Anikó Hanga

A Prefa Hungária Kft. képviseletében Nemere Judit ügyvezető és Virth Csaba helyi önkormányzati képviselő közös felajánlásként több százezer forint értékben adott át ózongenerátort, védőfelszerelést, maszkokat, overallokat az intézmény számára. Az igazgatónő arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ápolást, gondozást nyújtó más bentlakásos szociális intézményekhez hasonlóan nekik is nagy erőpróbát jelentett a járvány elleni küzdelem.

– Az otthon rendelkezik mindazokkal az alapvető védőeszközökkel, például maszkokkal, fertőtlenítőszerekkel, érintésmentes kézfertőtlenítő állványokkal, amelyek biztosítják a lakók és a dolgozók biztonságát – mondta Takács Réka.

– Ezek egy részét saját költségvetésünkből vásároltuk meg, de a kormányzat is hozzájárul a koronavírus elleni védekezéshez, rendszeresen biztosít védőfelszereléseket, gyorsteszteket a dolgozók számára. Magánszemélyek és intézmények támogatásából maszkokhoz, ágymatracokhoz jutottunk. Örömmel vettem Virth Csaba megkeresését, aki saját felajánlása mellé cégét is bevonta a jótékonysági adományozásba – mondta Takács Réka.

Az ózongenerátor ózongáz segítségével ötvenszer hatékonyabban pusztítja el a láthatatlan kórokozókat, mint a klór. Segítségével a nyolcvan férőhelyes otthon izolációs lakrészeit és minden olyan helyiségét, ahol szükségessé válik, nagy hatékonysággal lehet fertőtleníteni. Nemere Judit az átadáskor a Naplónak elmondta, cégük minden karácsonykor ajándékokat juttat el rászorulóknak, intézményeknek, szervezeteknek. Idén ez a szándékuk egybecsengett kollégájuk elképzelésével, melyhez örömmel csatlakoztak.

Nemere Judit, Takács Réka és Virth Csaba az idősotthonnak szánt adományok átadásán. Az eszközökkel még biztonságosabbá tehetik a környezetet a lakók számára
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az ózongenerátorra azért esett a választásuk, mert úgy ítélték meg, hogy az eszköz nagy segítség lehet a járvány­ügyi szempontból többszörösen veszélyeztetett közösség számára. Virth Csaba önkormányzati képviselőként és magánemberként is úgy véli, közösen kell vigyázni az idős emberekre, ezért olyan ajándékban gondolkodott, amely hatékonyan segíti a járvány elleni védekezést. A lokálpatrióta önkormányzati képviselő 2020-ban más alkalommal is adományozott általa fontosnak tartott intézménynek. A koronavírus-járvány első hullámának idején, márciusban Hermann Tibor zirci lakossal történő közös felajánlásként fertőtlenítőszereket juttatott el a helyi mentőállomás dolgozóinak, illetve szintén tavasszal két játszótéri elemet – mászóbástyákat – épített az általános iskola alsós diákjai számára az intézmény udvarára.

– A Szent Bernát Idősek Otthona lakói és dolgozói nevében köszönetünket fejezzük ki a nagylelkű adományért. Ezek az eszközök nagy mértékben segítik az intézményünket abban, hogy még biztonságosabb legyen a koronavírussal szemben – hangsúlyozta a zirci idősotthon vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában