Alapítvány kapta az elismerést

2021.01.02. 07:00

Fiatalok fejlesztésén dolgozó alapítvány kapta a Pro Civitate díjat

A Lélektér Alapítványnak adományozta a Pro Civitate díjat Veszprém közgyűlése 2020-ban.

Marton Attila

A díjat Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke vette át Fotó: Veszprém önkormányzata

A város életében kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezet munkájáért járó elismerést hagyományosan a Veszprémi Civil napon adják át, idén azonban a járványhelyzet miatt erre nem volt lehetőség. A díjat Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke vette át a közelmúltban Porga Gyula polgármestertől.

A 2009-ben alapított szervezet azzal a céllal jött létre, hogy a 12–30 éves korosztály készségeit, kompetenciáit és önismeretét fejlessze, valamint olyan hazai és nemzetközi programokat biztosítson ennek a korcsoportnak, amelyek lehetővé teszik ezeknek a készségeknek és képességeknek a fejlődését. Tevékenységüket a veszprémi Ifjúsági Házban végzik, kiemelten fontos szerepet kap működésükben a drogprevenció, az ártalomcsökkentés, valamint a fiatalok és a szülők, pedagógusok képzése.

Az alapítvány a programjaiban többek között pszichológussal, szociális munkással, projektmenedzserrel, ifjúságsegítőkkel, facilitátorokkal, szupervisorral dolgozik együtt.

A díjat Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke vette át
Fotó: Veszprém önkormányzata

A méltatásban kiemelték, a koronavírus-járvány alatt a Lélektér Alapítvány koordinálja az idősek segítésére jelentkező önkénteseket, szorosan együttműködve az idősekért felelős VKTT Egyesített Szociális Intézménnyel. Az alapítványhoz már több mint száz önkéntes csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában