évösszegző

2021.01.27. 07:00

Idén is folytatják a fejlesztéseket Pápakovácsiban

„A településünk tavalyi terveit átírta a pandémia: sajnos a rendezvényeink elmaradtak, a tervezett feladatainkat újra kellett gondolni” – mondta el a 2020-as esztendőt összegezve Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere.

Polgár Bettina

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Burghardt Ferenc polgármester adta át ősszel az attyapusztai útszakaszt

Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A megszokott kulturális és ünnepi rendezvényeken kívül a németországi testvértelepülésünk, Tannheim küldöttségével Pápakovácsiban ünnepeltük volna a testvértelepülési kapcsolatunk 20. évfordulóját, valamint az erdélyi testvértelepülésünk, Vargyas nyugdíjasklubjának tagjait is vártuk egy látogatásra. Elmaradtak a megszokott adventi rendezvények is, azonban a település Mikulása a gyerekeknek házhoz vitte az ajándékokat – jegyezte meg Burghardt Ferenc.

Kiemelte, az önkormányzat igyekezett minél nagyobb segítséget nyújtani a járvány elleni védekezésben.

– A vírushelyzet ellenére a tervezett fejlesztéseink jórészt megvalósultak. Önerőből felújítottuk a község játszóterét, elvégeztük a településen átvezető főút melletti árok lefedését és a Séd patakba történő vízelvezetését, a Nórápi utcában figyelemfelhívó táblák és a gyalogosok átkelését segítő tükör kihelyezésével biztonságosabbá tettük a közlekedést. A Magyar falu program keretében három projektünkre kaptunk támogatást. Felújítottuk az Attyapusztára vezető utat és részlegesen a település belterületi útjait, összesen 15,4 millió forint értékben. Az óvodaépület felújítására 27,4 millió forintot nyertünk. A régi vegyesbolt épületét 5 millió forint vissza nem térítendő támogatásból sikerült megvásárolni, ahol megkezdtük egy tornaszoba kialakítását az óvodás gyermekek részére – sorolta a polgármester.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Burghardt Ferenc polgármester adta át ősszel az attyapusztai útszakaszt
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Burghardt Ferenc rámutatott, a tavalyi év legjelentősebb beruházásának keretében térkő burkolatot kapott a Devecseri utca járdája, továbbá a Fő utca járdájának egy szakasza. A 18 millió forintos projekt megvalósításához a Belügyminisztérium pályázatán 15,3 millió forintot nyertek.

– Az Országfásítási program keretében Pápakovácsi közterületei 20 facsemetével gyarapodtak. Tavaly is nagy hangsúlyt fektettünk a település közterületeinek rendben tartására, virágosítására, aminek eredményeként immár negyedik éve kiváló minősítést értünk el a Tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület-szépítési versenyen, így továbbra is viselhetjük a Veszprém megye virágos települése címet – fűzte hozzá Pápakovácsi polgármestere.

Hangsúlyozta, a 2021-es terveiket tekintve szeretnék mielőbb befejezni a tavaly megkezdett projekteket: folytatni a vízelvezető árkok és a járdák felújítását, továbbá tervezik egy gyalogút kialakítását is a Devecseri utca járdájának folytatásában a temetőig.

– A Nórápi út és a nagy forgalmú főút kereszteződésében gyalogátkelőhely kialakítására készülünk. Amennyiben lesz rá lehetőség, természetesen idén is szeretnénk kihasználni a pályázati lehetőségeket. Bízunk benne, hogy 2021-ben minél hamarabb normalizálódik az élet, és kulturális programok megtartására is lesz lehetőségünk – magyarázta Burghardt Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában