"Azt valljuk, hogy aki tud, segítsen"

2021.01.21. 07:00

Pelenkaadománnyal segítik a koraszülötteket

Egy veszprémi cég négyezer darab pelenkát ajánlott fel a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, amelyet szerdán adott át a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel a megyei kórházban.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Molnár Roland, a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy mind nekik, mind a velük kapcsolatban lévő cégnek, vállalkozásnak jó és fontos, hogy jótékonykodhat. Elmondta, az alapítvány és az egyesület kapcsolata nem új keletű, és a céljaik közösek.

A négyezer darabos pelenkaadományt Molnár Roland és Nyári-Joó Regina adta át Szabó Évának Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Megbomlott az a szokásos rend, ahogy a betegellátás zajlik, de igyekszünk minden feltételt megteremteni, hogy a gyerekek, akik bekerülnek hozzánk, biztonságban legyenek szüleikkel – nyilatkozta a Naplónak Szabó Éva, a Gyermekgyógyászati Centrum főorvosa, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány elnöke. – A gyerekeket szerencsére nem érinti jelentős számban a megbetegedés, de más okok miatt bekerülnek hozzánk olyanok, akik esetleg fertőzöttek. Őket természetesen elkülönítve kezeljük, és megpróbálunk helytállni, hogy a többi problémával hozzánk kerülő gyerek ne szenvedjen hátrányt.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Azt valljuk, hogy aki tud, segítsen – főleg a környezetében rászorulókon –, legyen az magánszemély vagy cég – mondta Nyári-Joó Regina, az adományozó Iphone Center ügyvezetője. – A közösségi médiában láttam a felhívást annak kapcsán, hogy a koraszülött- alapítványnak mire lenne szüksége. Innen jött az ötlet, hogy támogassuk a kisgyermekeket pelenkaadománnyal. A Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel jó a kapcsolatunk, és nekünk is az a célunk, hogy az idén is még többet tudjunk adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában