Folytatódik az adománygyűjtés

2021.01.01. 09:00

Rászoruló boteves diákok kaptak új laptopokat

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület több mint 10 éve segíti a veszprémi fiatalokat. Karácsony előtt újabb rászoruló gyermekek tanulmányait könnyítették meg új laptopokkal.

Horváth Virág

20201222 Veszprém A SET GROUP Nyrt. a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület felhívására két számítógépet adományozott rászoruló diákoknak a Hrisztó Botev Általános Iskolában Máthé Péter, Kránicz Glória, dr. Orbók Ádám üzletfejlesztési igazgató Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Botev iskola két tanulója, Kránicz Glória és Máthé Péter 7. osztályos tanulók vehették át az új számítástechnikai eszközöket Orbók Ádámtól, a budapesti SET GROUP Nyrt. üzletágfejlesztési igazgatójától. A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületének felhívása eljutott a fővárosig, így került kapcsolatba az egyesület a céggel.

- Veszprémben is rengeteg támogatónk van, de nagy öröm számomra, hogy most Budapestről is érkezett felajánlás. Egy év nem csak a karácsonyból áll, az év minden napján segítenünk kell a hátrányos helyzetű fiatalokat, az egyesületnek pedig az a célja, hogy a 2008-ban megkezdett munkát tovább folytassa. Az egyesületnek nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, és én a szervezet elnökeként személyes tapasztalatokkal felvértezve tudom támogatni a hátrányos helyzetű fiatalokat – mondta el Molnár Roland, az egyesület elnöke.

Ebben az évben már 16 számítógépet osztottak ki a diákok között. Molnár Roland hozzátette, nemcsak az online oktatás miatt fontosak ezek az eszközök, hiszen a digitalizált világunkban elengedhetetlen, hogy minden háztartásban lépést tudjanak tartani a korral.

Kránicz Glória és Máthé Péter 7. osztályos tanulók vehették át az új laptopokat Orbók Ádámtól, a budapesti SET GROUP Nyrt. üzletágfejlesztési igazgatójától Fotó: Penovác Károly/Napló

Kránicz Glória és Máthé Péter nagyon örültek az ajándéknak, nagy meglepetés volt számukra. Glória korábban telefonon vett részt az online órákon, Péternek pedig testvéreivel kellett osztoznia egy számítógépen, így azonban mindketten zökkenőmentesen tudnak majd tanulni otthonaikban.

Az egyesület folytatja az adománygyűjtést: használt, de jó állapotú számítógépeket, tableteket, laptopokat gyűjt, hogy ezzel is segítse a rászoruló fiatalok bekapcsolódását az online oktatásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában