Születésnap

2021.01.12. 07:00

Százéves háborús veteránt köszöntöttek Bakonyszentkirályon

A napokban köszöntötte a helyi önkormányzat a százesztendős Varga Józsefet, aki annak idején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudabányácska településen született 1920. december 25-én.

Juhász-Léhi István

Forrás: Önkormányzat

Varga József megjárta a második világháborút, ahol hadifogságba került, de szerencsésen hazatért 1945-ben. Azóta Bakonyszentkirályon él, és hajdanán itt ismerkedett meg a feleségével, akit sajnos már elveszített.

Az ünnepeltről megtudtuk: úri szabóként dolgozott, a környékből nagyon sokan jártak hozzá varratni, többek között különféle ruhákat, nadrágot, kosztümöt, öltönyt.

A bakonyszentkirályiak nagyon kedves, tiszteletre méltó embernek ismerik őt, akinek egy fia, valamint három-három unokája és dédunokája van. Varga József a korához képest a mai napig jó egészségnek örvend.

Csillag Zoltán, Varga József és Zsargóné Matyók Edina a köszöntésen Fotó: Önkormányzat

A napokban az ünnepeltet a századik születésnapja alkalmából az otthonában köszöntötte fel a helyi önkormányzat nevében Csillag Zoltán, Bakonyszentkirály polgármestere és Zsargóné Matyók Edina alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában