összefogás

2021.01.30. 17:32

Vasi és veszprémi települések kilenc kisbuszra való adományt vittek Horvátországba

Veszprém és Vas megyéből összesen kilenc kisbuszra való ételt, ruhát, fertőtlenítő-és tisztítószert vittek szombaton a horvát Majur településre.

zaol.hu/Szabó Zsófia

Forrás: Zalai Hírlap/Szakony Attila

A vasi Narda és Horvátlövő, valamint a Veszprém megyei Balatonederics, Lesenceistvánd és Lesencetomaj települések összefogásának köszönhetően kapott a bosnyák határhoz közeli, a horvát földrengésben érintett Majur község nagyértékű adományt. A csoportot Hende Csaba Vas megyei és Fenyvesi Zoltán Veszprém megyei képviselő is elkísérte.

A konvojt szombat reggel a kanizsai városháza előtt Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő fogadta. Utóbbi politikus hangsúlyozta: választókörzetében több horvát ajkúak által lakott település is található. Cseresnyés Péter utalt arra is, hogy nagyon fontosak a horvát falvak a térségben, illetve nagyon jó kapcsolat van Horvátország és a dél-zalai térség közt. Dr. Koósz Attila, a Horvát Köztársaság tiszteletbeli konzuljának munkáját is kiemelte a politikus, aki – mint fogalmazott – sokat tesz a horvát és a magyar nép kapcsolatának mélyítéséért.

Fotó: Zalai Hírlap/Szakony Attila

Hende Csaba, országgyűlési képviselő a nardai és a horvátlövői emberek összefogását méltatta, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy igazi összefogás jellemzi a magyar népet a tragikus események kapcsán. A magyar emberek pedig mindig segítenek, ahol szükség van rá, bárhol a Kárpát-medencében – írja a zaol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában