Zárlat alá helyezték a tapolcai hajléktalanszállót

A tapolcai Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállásán teljes az intézményi zárlat, mivel kilenc személynek pozitív a koronavírustesztje.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai hajléktalanszállót zárlat alá helyezték a megbetegedések miatt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az intézmény vezetőjétől, Magvas Zoltántól megtudtuk, hogy a következő közel 10 napra rendelték el a zárlatot.

Magvas Zoltán intézményvezető Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Jelenleg kilenc fő pozitív koronavírusos személyt az ajkai Magyar Imre Kórházban kezelnek, egy főt megfigyelés alatt tartanak. Január 18-án egy fő COVID-gyorstesztje pozitív lett, a 78 éves férfit az ajkai kórházba szállították. Ezt követően egyik szobatársa produkált tüneteket, a gyanú miatt őt is Ajkára szállították, ahol nála is igazolódott a betegség. Elsődleges kontaktként a betegek szobatársait határozták meg, az ő tesztelésüket Huberth János főorvos rendelte el. Január 20-án gyorstesztszűrésük megtörtént, eszerint két fő pozitív, kettő negatív eredményt hozott. Utóbbiak esetében a PCR-teszt eredménye mindkét esetben pozitív lett. Őket a mentők ugyancsak az ajkai kórházba szállították. További három kontaktszemély esetében 21-én, 23-án és 24-én igazolták a fertőzést.

A tapolcai hajléktalanszállót zárlat alá helyezték a megbetegedések miatt Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Az intézmény dolgozóinak gyorsteszttel történő szűrése eredménye mind a nyolc dolgozónk esetében negatív lett, a koronavírusos lakókkal közvetlen kontaktusba kerülő dolgozók gyorsteszt és PCR-teszt szűrése szintén – mondta Magvas Zoltán.

Hozzátette, hogy a pandémiás terv előírt óvintézkedéseit megtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában