adakozás

2021.02.24. 07:00

Ajándék laptopokkal segítik a rászoruló diákokat

Laptopokat adományozott rászoruló gyermekeknek a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém.

B. Virág Rita

Öt diák nyert használt gépet a Rotary Club által meghirdetett pályázaton Fotó: a szervezők

A klub még tavaly ősszel indította el a Sulilaptop nevű programot, amelynek segítségével a versenyszférában már nem használt, de egyébként jól működő informatikai eszközöket az egyesület befogadja, azt felújíttatja, majd pályázat útján rászoruló gyerekeknek adományozza.

Az egyesület felhívására a Valeo Auto-Electric Kft. szinte azonnal felajánlott öt laptopot, amit újratelepítettek, a Silver Frog Informatika pedig felújította azokat.

Ezt követően a Rotary Club a tankerületeken és a szakképzési centrumon keresztül szólította meg az iskolák pedagógusait, hogy a szerintük leginkább rászoruló gyermekekről elektronikusan nyújtsanak be pályázatot. Csatolni kellett a gyermek saját motivációs levelét is. Összesen közel kétszáz pályázat érkezett, amelyet a klub tagjai szociális helyzet, tanulmányi eredmény, iskolán kívüli aktivitás alapján rangsoroltak.

Öt diák nyert használt gépet a Rotary Club által meghirdetett pályázaton
Fotó: a szervezők

Az öt gyermek között van nagycsaládos, beteg, de olyan is, aki országos versenyeken ért el értékes helyezéseket, miközben hajnalban az állatokat eteti, a család megélhetését támogatva. Abban megegyeznek, hogy mind az öten jó tanulók, és példaképeik közösségüknek.

– Bár a koronavírus-járvány és a távoktatás erős aktualitást ad a kezdeményezésnek, de azt gondoljuk, hogy hosszú távon is van létjogosultsága a programnak. A pandémia elmúlik, de akkor is akad majd számos nehéz helyzetben lévő család. Talán pont egy laptopon múlik, hogy egy tehetséges és fejlődni, tanulni akaró gyermek kitörjön, és az ő családja már jobb helyzetben élhessen. Folyamatos, többéves programban gondolkodunk – mondta Pató Sándor klubelnök.

– Hiszünk ebben a programban, hiszen a nagyvállalatoknál három-négy évente cserélnek gépparkot, amelyek kis ráfordítással még három-négy évig jól használható számítógépek lesznek. Az pont a gimnáziumi, középiskolai éveket lefedné. Továbbra is nagyon várjuk a felajánlott laptopokat, hogy még több gyermeknek tudjunk segítő kezet nyújtani, és köszönjük a cégeknek, amelyek elsőként csatlakoztak a kezdeményezéshez – mondta Molnár Szabolcs, a program koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában