Biztonságos áthaladás

2021.02.22. 07:00

Elkészültek a sümegi kereszteződés engedélyezési tervei

A városon áthaladó 84-es számú főút feletti terület mostanra beépült, új üzleteket alakítottak ki, egyre nagyobb a gépkocsiforgalom. Manapság gondot okoz az ott élők számára a főúton való biztonságos és gyors átkelés, főként az idegenforgalmi főszezonban.

Tóth B. Zsuzsa

Hozzávetőlegesen nyolc évvel ezelőtt ifj. Papp Imre elkészítette egy, a Fehérkő utcai elágazónál létesítendő körforgalom terveit, az akkori városvezetés azonban nem támogatta a megvalósítást, így az nem épülhetett meg. Papp Imre a későbbiekben újra aktuálisnak érezte fia korábbi tervét, a körforgalom mielőbbi megépülését. Mostanra elkészültek a legújabb engedélyezési tervek, amelyben kerékpárút-csatlakozás és átkelőhely is szerepel.

A 84-es főút, a Tóth Tivadar utca és a Fehérkő utca négyes elágazójában hamarosan megépülhet a körforgalom Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hamarosan a kivitelezés is megkezdődhet, amelyre minden sümegi évek óta vár már. Áprilisban lefolytatják a közbeszerzési eljárást, és a tervek szerint az idegenforgalmi főszezon után, ősszel kezdődik a körforgalom kiépítése. Remélhetőleg egy év múlva már felavathatják a sümegiek az új körforgalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában