Feleségével együtt regisztrált az oltásra a pápai esperes

Csak a vakcina beadatásával vészelhetjük át a jelen járványhelyzetet, az esetleges mellékhatásokat pedig ki kell bírni, véli Polgárdi Sándor evangélikus esperes.

Laskovics Márió

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese beoltatja magát

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese körülbelül egy hónappal ezelőtt regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. Várja a jelzést, hogy mikor tud menni, együtt a feleségével, aki szintén feliratkozott.

– Számítunk arra, hogy megkapjuk az értesítést és a vakcinát, mert ez biztonságérzetet adna a hétköznapokra. Egy közösségi ember különösképpen is átérzi ezt, amikor nem tudunk szervezni gyülekezeti alkalmakat. Fontos embertársaink között lenni, de biztonsággal csak akkor tudunk, ha majd védettek leszünk. Ha lesz is a vakcinának mellékhatása, meg kell vele birkózni, mert általa mindenképp könnyebb lesz a járványhelyzetet átvészelni, különös tekintettel, hogy már a harmadik hullám felmenő ágát észleljük – mondta el a Naplónak az esperes.

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese beoltatja magát Fotó: Laskovics Márió/Napló

Polgárdi Sándor hozzáfűzte, 1967-es születésűként, koránál fogva valószínűleg majd az oxfordi AstraZeneca vakcinát kapja meg.

– Annak idején, amikor katonának bevonultam, nem kérdezték meg, hogy kell-e vagy nem. Végül nem voltam egyetlen napot sem a gyengélkedőn, mert vélhetően olyan oltást kaptunk, ami kellő védettséget adott. Gyerekkoromban is megkaptam a szükséges oltásokat. Át kell vészelnünk a jelen helyzetet, és csak vakcinával lehet – zárta gondolatait Polgárdi Sándor esperes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában