egy év múlva elkészülhet

2021.02.18. 07:00

Felsőörsön már alapozzák a tornatermet

A decemberi bejelentés után már gőzerővel végzik az alapozást és a szerkezetépítést Felsőörsön az új tornateremnél, illetve a tantermeknél. A több mint egymilliárdos beruházást megtekintette Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Szabó Balázs polgármester szerdán.

Kovács Erika

20210217 Felsőörs, iskola, megnézik a munkálatokat Kontrát és pm. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Elismeréssel beszélt Kontrát Károly a kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztésről, amelynél jó tempóban, a tervek szerint haladnak, és az alapozás után már lehet látni a körvonalakat is. Az országgyűlési képviselő üdvözölte, hogy a tornaterem kiváló helyszíne lesz a közösségi rendezvényeknek is a gyarapodó, gazdagodó, jelenleg 1880 lakosú Felsőörsön. – A beruházás kiszolgálja az oktatási célokat és Felsőörs aktív közösségi életét is, ahol sokféle rendezvényt lehet majd szervezni – fogalmazott az államtitkár.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Szabó Balázs polgármester Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere a beruházásról egyebek mellett kifejtette, 640 négyzetméteres tornatermet és két, egyenként hatvan négyzetméteres tantermet építenek. Az épületben lelátót, szertárakat, színpadot, öltözőket, főzőkonyhát, tágas étkezőt, illetve mosdókat, zuhanyzókat is kialakítanak, a tetőre pedig napelemet helyeznek el. A teremben az iskolai, illetve tömegsport mellett különféle edzésekre is lesz lehetőség, nem beszélve a falu rendezvényeiről. A munkálatokkal a tervek szerint egy év múlva végeznek.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Korábban megírtuk, a beruházással látványosan bővül a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felsőörsi tagiskolája, a 77 alsó tagozatos diáknak helyet adó Malomvölgy Általános Iskola, ahol nyolc pedagógus dolgozik. A faluban a lakosság száma folyamatosan nő, zömében fiatalok, illetve kisgyermekes családok élnek Felsőörsön. Emiatt is nagy igény van a bölcsődeépítés és az óvoda bővítése után az iskola fejlesztésére is.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/minden-idok-legnagyobb-erteku-beruhazasa-kezdodik-felsoorson-4268026/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában