Modern traktor segíti a helyieket

2021.02.03. 07:00

Folytatják a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését Nemesvitán

Új traktorral gazdagodott a község, így a régi járművet lecserélhetik korszerűbbre.

Tóth B. Zsuzsa

A munkagépet és a kiegészítő eszközöket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő adta át Csali János polgármesternek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A beszerzést a Belügyminisztérium 25 millió forintos pályázati támogatása segítette, de az összegből a temető kerítése is elkészül, továbbá közösségi célra ugyancsak fordíthatnak. A 30 éves traktor helyett kapta a falu a modernebb gépet, valamint ahhoz rézsűkaszát, mulcsozót és pótkocsit vásárolhattak.

A támogatásból egymillió forint jutott a temető bekerítésére és ott kapuk készítésére, mivel az utóbbi időszakban jelentősek voltak a vadkárok a területen. A maradék 13 millió forintból pedig megnagyobbítják a közelmúltban épített sportöltözőt. Az épület tervei elkészültek, az építési engedély megvan. A közösségi tér a szabadidő hasznos eltöltését segíti.

A csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének folytatására szintén kapott támogatást a község. Abból a Jókai utcát és annak vízgyűjtő területét védhetik meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 40 millió forintos pályázati támogatásából hozzávetőlegesen 800 méter vízelvezető épül, így a faluban megoldódik a csapadékvíz okozta probléma. Erre már régóta vártak a helyiek, ugyanis a nagyobb esőzések során az utca házait mindig elöntötte a csapadékvíz. A kivitelezésez nincs szükség önerőre.

A munkagépet és a kiegészítő eszközöket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő adta át Csali János polgármesternek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Kiserdőben 80 millió forintos turisztikai célú pályázati támogatással és tízmilliós kiegészítéssel épül meg hamarosan a 22 méter magas, hozzávetőlegesen 30 személyes kilátó fából, cserélhető szerkezeti elemekkel.

A kilátót ugyancsak régóta tervezik, elkészültével a települést jelentős számban látogató turisták páratlan panorámában gyönyörködhetnek majd az építmény teraszáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában