Jól haladnak az oltással Zircen

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet koronavírus-oltópontján még január 8-án kezdték meg az oltást a Pfizer–BioNTech-vakcinával.

Müller Anikó Hanga

Kuzman Ágnest Valler Ilona oltja be a zirci kórházban. Orvosaik közül mindenki igényelte a vakcinát

Fotó: Müller Anikó Hanga

Három turnusban száztíz egészségügyi dolgozót oltottak be, február 12-ig mindannyian megkapták a második oltást is – tájékoztatta lapunkat Valler Ilona, az egészségügyi intézmény ápolási igazgatója, az oltás lebonyolításának szervezője és vezetője.

Vermes Tamás főigazgató az elsők között oltakozott, és szorgalmazta a védőoltás fontosságát az intézmény kollektívájának.

– Dolgozóink egyharmada igényelte a vakcinát, egyharmada nem kaphatta meg most, mert ők tüneteket produkálva vagy tünetmentes pozitívként már átestek a fertőzésen. Az orvosaink közül mindenki igényelte. Nincs jogunk a büntetés eszközével élni, de aki egészségügyi dolgozóként bizalmatlan, aki megalapozatlan, különféle indokok által gerjesztett, hamis érvek alapján oltásellenes, nem bízván saját szakterülete kiváló tudósaiban, annak el kellene gondolkodnia, ezen a területen van-e a helye. Mindenesetre én megkérdőjelezem az egészségügyhöz, a gyógyításhoz való viszonyulását – hangsúlyozta a főigazgató.

Kuzman Ágnest Valler Ilona oltja be a zirci kórházban. Orvosaik közül mindenki igényelte a vakcinát Fotó: Müller Anikó Hanga

A zirci kórház esetében ez a probléma azért is hangsúlyos, mert a krónikus osztályon hatvankét idős, legyengült immunrendszerű beteget ápolnak, akikre különösen veszélyes és végzetes kimenetelű lehet a Covid19-fertőzés. Az intézmény kijelölt oltóközpont, melyhez a nappali kórház biztosítja a mindenre kiterjedő ideális feltételeket. Kuzman Ágnes, az ápolási igazgató helyettese ugyancsak az első körben kapta meg az oltást.

– Egészségügyi dolgozóként a saját magam védelmén kívül nagyon fontos a betegeink megóvása a vírustól. Fontos a családom védelme is, kell, hogy vigyázzak rájuk is – mondta a kórház vezető asszisztense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában