Mindenkit várnak

2021.02.08. 20:00

Különleges vízparti területet alakítanak ki Balatonfüreden

Elkezdődött a volt Brázay strand, és a volt Balatonfüredi Horgászegyesület területének a rendbehozatala, ahol jelenleg a partszakasz megemelése, és a csónakkikötő kiépítése zajlik, a nádas érintetlen marad, közölte Bóka István közösségi oldalán.

Kovács Erika

Különleges vízparti zöld területtel lesz gazdagabb Balatonfüred, ahol az igényes természeti környezet mellett mindenki megtalálja a számára kedvelt elfoglaltságot Fotó: Önkormányzat

- A közel egyhektáros vízparti terület fejlesztésének a célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a helyi lakosok és üdülővendégek számára a vízparti kikapcsolódásra, fogalmazott Balatonfüred polgármestere.

Kiemelte, a tervezésnél külön figyelmet fordítottak arra, hogy a gyermekes családok mellett, az időseknek és a szívbetegeknek is aktív feltöltődést kínáljanak, így számukra akadálymentesen megközelíthető, úgynevezett szenior-szívbeteg fitnesz eszközöket, míg a gyermekeknek egyebek mellett óriási méretű homokozóval egy kreatív fövenypartot, tematikus játszóteret, és lengőhintákat telepítenek. A kevésbé aktív időtöltésre vágyók pedig számos pihenő, árnyas liget vagy pad közül választhatnak majd. A nagy zöldfelületek mellett kialakítanak egy pihenő stéget is, faágyakkal és ülőfelületekkel, ahonnan gyönyörű látvány nyílik a Balatonra.

Különleges vízparti zöld területtel lesz gazdagabb Balatonfüred, ahol az igényes természeti környezet mellett mindenki megtalálja a számára kedvelt elfoglaltságot
Fotó: Önkormányzat

A vízparti hangulatot tovább fokozza majd a parkban elhelyezett régi korok fürdőzős fotói és grafikái is. Az ideérkezők kiszolgálására kialakítanak egy halsütödét és egy éttermet, illetve az épületben helyet kap egy nyilvános illemhely is.

-Bízom benne, hogy a tervezett munkák a közeljövőben megvalósulhatnak, és egy mindenki által használható, esztétikus zöldfelülettel gazdagodhat a város! Külön köszönöm Kontrát Károlynak, térségünk országgyűlési képviselőjének a közbenjárását, fogalmazott Bóka István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában