sorra adják be a pályázatokat

2021.02.09. 16:00

Minibölcsődét nyitnak Balatonedericsen

Még ebben az évben megvalósul az óvodafejlesztés és kialakítják a minibölcsődét a településen. Papp János szerint a balatonedericsi közösségi intézmények a megújulás útjára léptek, polgármester a beruházástól a település népességmegtartó képességének növekedését várja.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: önkormányzat

- A Települési Operatív Programban 85 millió forintot nyert a község, az összegből az erősen leromlott állapotú óvodát felújíthatjuk és egy minibölcsődével bővíthetjük. Jelenleg 23 gyermek van az óvodában. A falu főutcáján lévő egy másik intézményünk ugyancsak régóta megújulásra várt, sőt, valamennyi önkormányzati intézmény felújítása tervben van, és sorra adjuk be a pályázatokat e célból. Így a kultúrház és az önkormányzati hivatal épületének energetikai megújítása ugyancsak napirenden van.

Ilyen lesz a megújult, kibővült óvoda épülete még az idei év végére Fotó: önkormányzat

- Az iskola épülete szintén felújításra érett, ennek érdekében is megkezdtük a tárgyalásokat. Az egyházi kezelésű úgynevezett kisiskola épülete szintén megújul, azzal újabb közösségi tér létesül a faluban. Terveink szerint tavasztól elindul a Tanoda működése, amely programokkal, délutáni foglalkozásokkal plusz tudást biztosít a gyermekeknek – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában