Sapka, sál, Hummer

2021.02.06. 15:00

Pontosan kilenc éve hajtottak Hummerek a Balaton jegére – A többi már történelem

Minden legendának van valóságalapja, amit az idők során így vagy úgy kiszíneznek, felnagyítanak a legendát mesélők. Van azonban olyan is, hogy egy esemény önmagában véve annyira megdöbbentő, hogy nincs szüksége semmiféle optikai tuningolásra: Hummerek úsztak a jeges Balatonban. Ennyi. A legenda kész.

Varga Richárd/veol.hu

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Fotó: Nagy Lajos

Napra pontosan kilenc éve, 2012. február 6-án szinte az egész ország egy furcsa hírről beszélgetett. „A balatonakarattyai strandnál ráment a Balaton jegére két Hummer H2 típusú amerikai terepjáró, majd beszakadt alattuk a jég hétfő este.” Ez a mondat állt a rendőrség oldalán, és ennek a mondatnak a lényegre törőbb változata terjedt szájról-szájra az emberek körében.

A mém-gyártás természetesen azonnal beindult. Korábbi, az esetre visszatekintő cikkeinkben számos ilyen mémet összegyűjtöttünk, ezért most csak egyet osztanánk meg, amely a korábbi válogatásokból kimaradt.

Egy egész mém-oldal elindult az esetet követően Fotó: balatonhummer.blog.hu

A terjedelmesebb válogatást ITT érheti el.

Azt, hogy a Hummer-eset mennyire mély nyomokat hagyott az emberekben, jól mutatja, hogy egy idei Így parkoltok ti fotó kapcsán is azonnal a kilenc évvel ezelőtti történetre asszociáltak szerkesztőink.

„Ezekkel a Hummerekkel mindig csak baj van – hol a Balaton jege szakad be alattuk, hol egy parkolóba nem tudnak tisztességesen beállni.” Fotó: Olvasó

A Napló archívumában kutakodva megtaláltuk az eseményről tudósító cikket, amelyben kollégánk megírta, hogy a parttól harminc méterre szakadt be a jég az autómonstrumok alatt.

„A sofőrök partra evickéltek. Az almádi rendőrkapitányság közelben járőröző munkatársai nyújtottak segítséget a jeges vízből kimászó vezetőknek, meleg teával és ruhával látták el, és meleg helyre szállították őket. Személyi sérülés nem történt” – olvasható a cikkben.

Fotó: Napló archívum

A sofőrök nem kívánták kommentálni az esetet. Mindenesetre örök tanulságul szolgálhat mindenki számára a történet. A veol.hu 2012. február 8-án például egy fanyar vicc közlésével vonta le a konzekvenciákat:

- Ne mennyé’ rá!

- Na mer’ miér’?

- Há’mmer beszakad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában