ablak a külvilágraA

2021.02.18. 11:30

Tévéket kaptak a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet betegei

A családi, társas kapcsolatok híján minőségi, kényelmi javulást jelentenek a betegek számára a tüdőgyógyintézetnek adományozott televíziók.

Laskovics Márió

Takácsné Légrádi Edina polgármester, Gelencsér Ildikó ápolási igazgató, Medgyasszay Balázs főigazgató, Boross Ottó, az építőipari cég ügyvezető igazgatója és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egyik kórteremben, ahol már felszerelték a tévét

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. huszonhat LCD (sík-, folyadékkristályos-képernyős) televíziót adományozott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetnek. A jelképes átadón részt vett Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Takácsné Légrádi Edina, Farkasgyepű polgármestere is.

Boross Ottó, az építőipari cég ügyvezető igazgatója a Naplónak nyilatkozva elmondta, mivel a térségben jelentős munkákat végeznek, így Pápán, Veszprémben és a megye több területén, valamint az utóbbi időben farkasgyepűi projektekben is részt tudtak venni, ezért a jelenlegi koronavírus-járványhelyzetben arra gondoltak, hogy a leginkább veszélyeztetett, rászoruló betegek és egészségügyi dolgozók kényelmét próbálják a maguk lehetőségei szerint segíteni.

– A tüdőgyógyintézet vezetőjével egyeztetve arra jutottunk, hogy ez a televíziós beruházás ténylegesen hozzájárulhat az itteni betegek gyógyulásához. Az 1,28 millió forint összértékű LCD tévékészülékeket már korábban elhoztuk, a kórtermekbe történő felszerelésük az intézet feladata a Covid-helyzetre való tekintettel – árulta el Boross Ottó ügyvezető igazgató.

Medgyasszay Balázs farkasgyepűi főigazgató örömmel fogadta a felajánlást. Mint mondta, a betegelégedettséget jelentősen növelő támogatás által sokéves probléma oldódott meg. A betegek számára nagyon fontos ez a minőségi javulás, főleg a bezárt, karanténos időszakokban, amikor, látogatási tilalom lévén, nem láthatják szeretteiket, illetve vírusfertőzés esetén teljesen elkülönítve még a kórtermet sem hagyhatják el.

Takácsné Légrádi Edina polgármester, Gelencsér Ildikó ápolási igazgató, Medgyasszay Balázs főigazgató, Boross Ottó, az építőipari cég ügyvezető igazgatója és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egyik kórteremben, ahol már felszerelték a tévét Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a társadalmi szolidaritás szép példájának nevezte az ajándékozást.

– Ráadásul aktuális, mert február 19-e az ápolók napja. A tévé pedig elősegítheti az ápoló munkáját is, hiszen az elszeparált beteg komfortérzete sokkal jobb, ha nemcsak telefonon, hanem a tévéműsorokon keresztül is tarthatja a kapcsolatot a külvilággal. Minden forrás jó helyre kerül az egészségügyben. Ha egy cég megteheti, fontos és dicséretes, hogy a közös, kölcsönös kötelesség- és segítségvállalás részeként az egészségügyet segíti – mondta Kovács Zoltán.

Takácsné Légrádi Edina polgármester is köszönetet mondott a támogatásért.

– Örülök annak, hogy az intézmény színvonala tovább emelkedett az adomány segítségével, mely hozzájárul a betegek köz- és komfortérzetének javításához az itt eltöltött idő alatt, ezzel párhuzamosan szintén jó hatással van az itt dolgozók kedélyállapotára – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában