Fejlődés

2021.02.09. 07:00

Vízrendezési feladat és kerülőút-építés Ajkán

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselővel tárgyalt a napokban Schwartz Béla polgármester a város gazdasági helyzetéről.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Györkös József

Megállapodtak abban, hogy összefognak a város gazdasági helyzete javítása érdekében, és együtt nyújtottak be állami támogatásra irányuló kérelmet Gulyás Gergely miniszterhez.

A polgármester kérte továbbá az országgyűlési képviselő segítségét abban, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat a Versenyképes Magyarország Operatív Program előkészítéseként a megye fejlesztési koncepciójának és a hozzá kapcsolódó stratégiai és operatív programban fenntartható városfejlesztési intézkedése keretében Veszprém és Pápa mellett Ajkát, Balatonfüredet, Pápát, Tapolcát és Várpalotát is emeljék be.

– A koncepcióban más szerepkört szánnak a városnak, mint amilyet mi szeretnénk. Ezt nem tartjuk jónak, hiszen abban az esetben csak részfeladatokra tudunk pályázni, összefüggő programokra nem, azokra csak a két kiemelt település pályázhatna.

A Torna-patak medre és környéke rendbe hozása is az elsődleges feladatok között szerepel a városban Fotó: Györkös József

Ajka az integrált településfejlesztés keretében a közlekedési hálózatra és a vízrendezésre mint városközponti feladatra pályázna. Még 2019-ben tettük közzé azt a törekvésünket, hogy szeretnénk megvalósítani a Torna-patak átépítését, valamint egy belső elkerülőút építését, amely összefüggene a 8-as számú főút tervezett kapacitásbővítésével. Ez a két kiemelt nagy projektünk, amelyet csak úgy látunk megvalósíthatónak, ha mi is ugyanazzal a szerepkörrel rendelkezünk, mint a megye többi városa – mondta Schwartz Béla.

Fenyvesi Zoltán válaszában megígérte, hogy a megyei önkormányzat elnökével, Polgárdy Imrével tárgyal a témáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában