egy szál tulipánnal érkeztek

2021.03.16. 07:00

A Kossuth parkban emlékeztek az ajkai fiatalok és gondozóik

Tulipán és papírból készített kokárda elhelyezésével emlékezett meg az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljaiból és gondozóikból álló csoport péntek délelőtt Ajkán, az óvárosi Kossuth parkban.

Tisler Anna

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány tagjai emlékeznek a Kossuth-szobornál

Fotó: Györkös József/Napló

A gondozóktól megtudtuk, hogy a közelben levő intézmény tagjai minden ünnepet megtartanak. Régi hagyományként keresik fel az ünnep előtti utolsó munkanapon a szobrot. Előtte foglalkozásokon beszélgetnek az egykori eseményekről, azok előzményeiről, a társadalomra gyakorolt hatásáról.

Megbeszélik, kik voltak a szabadságharc szereplői, mik voltak a célok, illetve átismétlik a Nemzeti dalt és a Kossuth Lajos azt üzente című éneket.

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány tagjai emlékeznek a Kossuth-szobornál Fotó: Györkös József/Napló

Pénteken délelőtt egy szál tulipánnal a kezükben sétáltak ki a Kossuth-szoborhoz, közösen szavaltak, énekeltek, azt követően elhelyezték a szobor előtt a virágot, majd fejet hajtottak a hősök emléke előtt.

Városi rendezvényt idén nem tartottak, ezért az önkormányzat nevében a művelődési központ munkatársa helyezte el a koszorút a Kossuth-szobornál, majd a régi temetőben a négy honvédsírnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában