változás

2021.03.04. 11:00

Áprilistól új típusú zöldhulladék-szállítás indul Veszprémben

Áprilisban indul az új típusú házhoz menő zöldhulladék-szállítás a megyeszékhelyen, közölte a VKSZ Zrt.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, az idei évtől átalakul a zöldhulladék begyűjtésének rendszere. Akinek nincs lehetősége a megyeszékhelyen az otthoni komposztálásra, az a korábbi tavaszi és őszi kampány helyett a szelektív gyűjtéshez hasonlóan minden hónapban (áprilistól november végéig) egyszer igénybe veheti a házhoz menő zöldhulladékgyűjtést.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges barna színű, 120 és 240 literes gyűjtőedények értékesítése március 1-jén kezdődött a VKSZ Zrt. Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán, közölte a társaság. Hozzátették, a gyűjtőedény beszerzéséhez időpontot kell foglalni. A szolgáltató azt kéri a lakosoktól, hogy a ház elé és a közterületre ne tegyék ki a zöldhulladékot, mert munkatársaik kizárólag a gyűjtőedényből ürítik a zöldhulladékot, más formában nem szállítják el azt. Akinél az edény méreténél nagyobb mennyiségű zöldhulladék keletkezik, vagy nem tud élni a házhoz menő gyűjtéssel, az a zöldhulladékát a Kistó utcai hulladékudvarban vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén (a cseri murvabánya mellett) leadhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában